Reparatie-afspraken!!

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült
Door

Monique

Datum

3 juli 2015

Tags

In oktober vorig jaar heb ik een blog geschreven over onze nieuwe website en dat deze online staat, hier kunt je deze lezen: Mijn blog website online
In dat blog heb ik een aantal heel handige linkjes gezet. Vooral het linkje met betrekking tot het doorgeven van een online reparatieverzoek en ook meteen zelf een afspraak in te plannen, is zo handig dat ik hem graag nog een keertje wil delen.

Reparatie-afspraak via de website

Ik geef even wat meer uitleg. U logt via de website eerst in bij “Mijn Woonbedrijf” of u geeft postcode en huisnummer in. Vervolgens doorloopt u een aantal stappen bij het ingeven van uw reparatieverzoek. Daarna kunt u kiezen voor een afspraak in bloktijden van 2 uur op een datum die voor u het beste uitkomt. Deze mogelijkheid wordt u aan de telefoon ook altijd geboden. Deze 2-uren-bloktijden zijn voor u fijn, omdat u dan weet dat u niet meteen een hele dag thuis hoeft te blijven of vrij hoeft te vragen van werk.

De reden dat we gekozen hebben voor deze 2-uren-bloktijden, is goed uit te leggen. Een reparatie zal namelijk zelden precies 2 uur duren, omdat een tijdstip altijd wat kan veranderen als de werkzaamheden net iets meer tijd of juist minder tijd vragen. En dat is voor onze collega’s/vakmannen van Bouwservice juist fijn, want dan hoeven ze de huurders niet meteen te bellen dat een afspraak iets vervroegd of verlaat is.

Onze vakmannen doen erg hun best om op tijd bij de huurder te zijn. Het is daarom ook erg belangrijk dat de huurder op de afgesproken tijd thuis is. Hoe jammer is het, dat als onze Bouwservice vakman bijvoorbeeld bij u voor de deur staat en er niemand thuis is, dan kan de reparatie niet doorgaan. U vindt dan een briefje van de Bouwservice in uw brievenbus met het verzoek ons te bellen om met de planner een nieuwe afspraak in te plannen. De reparatie zal daardoor helaas pas later uitgevoerd kunnen worden.

Heeft u hierover nog vragen, dan mag u altijd even met de Klantenservice bellen via ons telefoonnummer 040-2434343.
Maar wist u dat u ook via onze pagina op Facebook vragen aan ons kunt stellen? We beantwoorden deze vragen (tijdens kantooruren) altijd heel snel. Onze pagina vindt u via deze link:

Facebook Woonbedrijf 

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült

Over Monique

Vrolijk, positief, eerlijk, actief, intensief, energiek, gek op koken, lezen en wandelen. Ik hou van uitdagingen en zoek graag dingen tot op de bodem uit. Altijd in voor nieuwe dingen en soms prettig gestoord!