Kritisch leren kijken

Door

Ischara

Datum

10 april 2019

Ik moest even tellen om het zeker te weten, maar dit is alweer mijn 10e stageweek. Ik had al verwacht dat mijn stage voorbij zou vliegen en dat blijkt ook echt zo te zijn, jammer! Ik ben bijna op de helft en ik vind het veel te snel voorbij gaan. Ik weet nog dat ik van tevoren een beetje ‘bang’ was voor de stageperiode. Of ik het wel goed zou doen, of ze me wel aardig zouden vinden en of ik het wel leuk zou vinden. Gelukkig merkte ik al snel dat ik me druk maakte om niks, ik heb het namelijk enorm naar mijn zin bij Woonbedrijf.

Drukker
Ondertussen krijg ik het steeds drukker op stage, er is genoeg te doen! Tijdens mijn eerste stageweken werd ik gelukkig niet in het diepe gegooid. Ik kreeg rustig de tijd om overal aan te wennen en dat was enorm fijn. Nu komen er steeds meer collega’s met opdrachten naar me toe, waardoor ik wel eens in mijn agenda moet schuiven om tijd vrij te maken. Soms moet ik ook nee zeggen en dat vind ik lastig! Ik vind het wel fijn om mijn handen vol te hebben, hierdoor heb ik het gevoel dat mijn bijdrage waardevol is voor Woonbedrijf.

Magazines
Tijdens mijn stage mag ik meewerken aan de 3 magazines van Woonbedrijf: Buurten, Samenwerkt en W magazine. Alle drie de magazines hebben een andere doelgroep: één voor onze bewoners, één voor onze medewerkers en één voor onze samenwerkingspartners. Afgelopen week is W magazine afgerond en naar de drukker verzonden, deze zal volgende week op de mat van onze samenwerkingspartners vallen. Ik ben heel erg benieuwd! Ik heb namelijk ook een aandeel gehad in dit magazine. Zo heb ik alle teksten meerdere keren nagekeken, beeldmateriaal uitgezocht en kritisch meegekeken naar de lay-out. Ik heb ervaren dat er, ondanks een zorgvuldig proces met correctie rondes, toch nog wel eens een foutje wordt gevonden. Soms zelfs in de allerlaatste minuut. Deze keer was het magazine zelfs al bij de drukker, toen we nog één klein foutje ontdekten! We waren nog net op tijd 😊

Kritisch
Door de magazines ben ik erachter gekomen dat ik nog lang niet zo ervaren en kritisch ben als mijn collega’s. Wel merk ik dat ik er steeds meer oog voor krijg. Ik dácht namelijk perfectionistisch te zijn, maar de meeste dingen die mijn collega’s opvallen, zie ik in eerste instantie helemaal niet! Het is daarom wel fijn dat ik controles op de magazines mag uitvoeren, zo krijg ik steeds meer inzicht in waar ik op moet letten. Tijdens de eerste controle moest ik over een drempel heen om feedback te geven, omdat het voelde alsof ik iemand andermans werk ‘bekritiseerde’. Gelukkig werd er ook echt wat met mijn feedback gedaan en dat geeft me zelfvertrouwen!

Over Ischara

In de periode van 5 februari tot en met 21 juni 2019 kan ik eindelijk mijn verkregen kennis gaan toepassen in de praktijk! Met trots kan ik zeggen dat ik de nieuwe stagiaire bij de communicatieafdeling van Woonbedrijf ben. Ik sta open voor nieuwe dingen, ben erg leergierig… iets wat perfectionistisch maar daardoor erg serieus in mijn werk! Uiteraard niet té serieus 😉

Ik ben erg benieuwd wat Woonbedrijf allemaal voor mij in petto heeft!