Beste collega, je bent van harte welkom op de Klantenservice!!

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült
Door

Monique

Datum

12 september 2012

Deze week heb ik een kijkje mogen nemen op een andere afdeling binnen Woonbedrijf, een snuffelstage noemen we dat. Ik heb een ochtend mogen Woonwinkelen samen met mijn collega Elvira van Schaijik, Klantbeheerder van district Woensel Noord. Eens kijken hoe ze dat doen daar, in onze Woonwinkel.

Meteen om 9 uur was het raak: een mevrouw aan de balie, die ik de dag ervoor zelf aan de lijn had gehad. Ze had aan de telefoon gezegd dat ze moeite heeft met het invullen van formulieren en wilde zelf naar de Woonwinkel komen om het formulier daar samen met een van onze medewerkers in te vullen. Ik had niet verwacht dat ik haar dus ook daadwerkelijk zelf zou ontmoeten, maar het is wel heel leuk om onze huurders dan ook eens te zien in plaats van alleen te spreken aan de telefoon.

En ook heb ik al gelijk gezien wat 1 van de voordelen (voor de Klantbeheerders) van ons nieuwe systeem SAP is: een betalingsregeling vanwege huurachterstand vastleggen, op papier krijgen en uitprinten is met een paar klikken prima voor elkaar. Even handtekening van de huurder eronder en hoppetee, klaar! Ik heb begrepen dat dat voorheen toch wel wat intensiever was en daarvoor veel meer werk/tijd nodig was. Daarbij, de huurder is nu meteen persoonlijk geholpen, dat vind ik een groot voordeel en ook heel klantvriendelijk.

Wat ik een intensief gesprek vond, was het gesprek waarbij Elvira moest uitleggen hoe het werkt met het zelf-bijhouden van (adres)gegevens van een inschrijving als woningzoekende. Deze mevrouw zei dat haar nooit was verteld dat ze na een verhuizing het adres van haar inschrijving zou moeten aanpassen. Elke verhuizing moet je doorgeven, bijvoorbeeld ook tijdelijke inwoning bij een vriendin. Daardoor zou ze nu niet in aanmerking kunnen komen voor woningen waarop ze gereageerd had, want de adresgegevens van haar inschrijving klopten dus niet. Ik zag duidelijk hoe teleurgesteld ze was, ik had haar zo graag willen helpen, maar onze regels zijn er niet voor niets. Dat ze nu over de afgelopen jaren gegevens moet verzamelen waaruit blijkt dat ze op diverse adressen niet-zelfstandig heeft gewoond, zal een hele klus worden, maar dat is wel nodig voor het goed beoordelen van haar verzoek voor herstel van inschrijftijd.

Het laatste gesprek van mijn snuffelstage was met een zeer vriendelijke oudere heer. Hij kwam naar de Woonwinkel met verzoek te helpen met het doorvoeren van zijn adreswijziging bij zijn inschrijving. Hij was ook nog even naar zijn oude huis gegaan waar hij 46 jaar had gewoond. Er zijn nog geen nieuwe huurders, want het huis wordt flink gerenoveerd. Deze meneer had gezien dat er nog veel post voor hem was binnen gekomen, of hij de sleutel even mee mocht nemen, dan kon hij de post ophalen. Hij had wel geregeld dat de post doorgestuurd zou worden door PostNL, maar tegenwoordig zijn zij niet de enige postbezorgers meer. Leuk dat ik hem nog een tipje mee heb kunnen geven: Laat een briefje achter in het huis met uw nieuwe adres en het verzoek of ze zo vriendelijk willen zijn om de post alsnog door te sturen. Dat ging hij meteen doen, zei hij.

Ik heb een hele leuke leerzame ochtend gehad, maar het is ook wel intensief geweest. Want een gesprek met iemand die je niet ziet, is totaal anders dan een gesprek persoonlijk face-to-face. Het heeft op mij in ieder geval wel indruk gemaakt, deze stage. Het is maar een klein deel van het werk van een Klantbeheerder, daarom wil ik ook nog eens een stage-ochtend draaien op kantoor samen met een Klantbeheerder.

Ik raad het dan ook iedereen aan om eens op een andere afdeling te snuffelen, al is het het maar om eens te kijken wat het werk van jouw collega precies inhoudt. Naar mijn mening krijg je zo ook meer begrip voor elkaars manier van werken.

Dus ga effe snuffelen….doe een snuffelstage… Beste collega, je bent van harte welkom op de Klantenservice!!

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült

Over Monique

Vrolijk, positief, eerlijk, actief, intensief, energiek, gek op koken, lezen en wandelen. Ik hou van uitdagingen en zoek graag dingen tot op de bodem uit. Altijd in voor nieuwe dingen en soms prettig gestoord!