Binnen 10 minuten was het geregeld!

Rob de Rijk blogger Woonbedrijf
Door

Rob

Datum

10 augustus 2021

Tags

Bij Woonbedrijf kijken we niet alleen naar ons eigen stukje, maar echt naar hoe we samen het beste kunnen bereiken voor de organisatie. Zo werk ik samen met collega’s van juridische zaken, M&O en communicatie aan bewustwording over integriteit, informatiebeveiliging en privacy. Met z’n vieren waren we laatst een interne phishing campagne aan het evalueren (geweldige reacties kwamen er vanuit de organisatie. Daar word ik ontzettend vrolijk van!) en we zaten net druk te discussiëren over het bewustwordingsprogramma, toen mijn mobiel ging.

Er bleek een wereldwijde beveiligingslek te zitten in de print spoolers. Er was dus echt wel iets spannends aan de hand. Gegevens van bewoners en medewerkers konden zomaar op straat komen te liggen als we niet nú de printers stop zouden zetten. Dat willen we natuurlijk niet. Iedereen aan tafel zat meteen in de meedenkmodus. Terwijl ik nog aan de telefoon zat, was de een al een intern bericht aan het typen, de ander zorgde ervoor dat de managers op de hoogte waren. Binnen 10 minuten waren de printers stopgezet en waren collega’s geïnformeerd waarom ze niet konden printen.

Geweldig vind ik dat! We willen elkaar helpen, meteen! En we respecteren elkaars deskundigheid. Iedereen schiet in zijn rol en zet het eigen werk gewoon even op de tweede plaats. We doen wat op dat moment het meest belangrijk is. Voor Woonbedrijf en voor onze bewoners.

(En ondertussen kunnen we weer printen :-))

Rob de Rijk blogger Woonbedrijf

Over Rob

Informatiemanagement architect & chief information security officer bij Woonbedrijf. Getrouwd, papa van Kristy en Rik, ongeneeslijk eigenwijs en Eindhovenaar. Lijfspreuk: "Denk niet links, denk niet rechts, maar denk na."