Bloemstuk, to be or not to be?

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen
Door

Hanneke

Datum

13 maart 2014

Tags

Bloemstukken binnen een organisatie. Niet zo spannend hoor ik je denken. Nou, dat wordt nogal onderschat. Binnen Woonbedrijf worden er meerdere bloemstukken afgeleverd om alle locaties van wat gezelligheid te voorzien. De woonwinkels en recepties mogen er iedere week weer aan geloven. Een vers boeket, fris en fruitig, klaar voor een nieuwe week. Ze roepen nog net niet “welkom!”.

Op de Willemstraat zit ik zowaar verscholen achter het bloemstuk. Deze staat pontificaal op de balie en als collega’s en bezoekers binnen komen kunnen ze er niet omheen, no way. Steevast krijg ik daar iedere week opmerkingen over. De één loopt voorbij en blijft oprecht geïnteresseerd staan kijken naar het bloemstuk, terwijl de ander met kromme tenen het bloemstuk verafschuwt. Zoveel mensen, zoveel smaken. Ondertussen ben ik er helemaal aan gewend, maar ik denk dat de meeste mensen (van buitenaf) geen idee hebben van de impact van zo’n bloemstuk. Opmerkingen als: “Oh, wat mooi!”, “Dat kan ik zelf ook”, “Prachtig”, “Verschrikkelijk!” en “Wat leuk gedaan” vliegen je om de oren. En dat allemaal op één dag, vaak ook nog in een tijdsbestek van een paar uur. Ik kijk nergens meer van op.

Op de Berlagelaan maakt het boeket echt deel uit van het interieur. De kleuren mogen matchen bij de aankleding en meestal staat er dan ook een vrolijk kunstwerk voorop de balie. Het bloemstuk verdwijnt als het ware in het interieur, maar dat wil niet zeggen dat mijn collega’s er geen oog voor hebben. Ook op de Berlagelaan wordt het bloemstuk iedere week gekeurd. Die bloemist moet zich realiseren dat hij voor 450 medewerkers van Woonbedrijf een bloemstuk mag maken, wat dus door iedereen bekeken en beoordeeld wordt. Hoezo een bloemist heeft geen stress? En wat dacht je van alle bezoekers in onze woonwinkels? Ja, de bloemist hoeft niet bang te zijn dat zijn bloemstuk onopgemerkt blijft. Mocht je binnenkort op één van onze locaties zijn, vergeet dan niet om even naar het bloemstuk te kijken… Het is niet zomaar een bloemstuk!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!