Blue Monday?

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen
Door

Hanneke

Datum

16 januari 2014

Tags

Blue Monday staat voor de meest deprimerende dag van het jaar. Men zegt dat dit de maandag is van de laatste volle week van januari. Volgen jullie het nog? Laten we eerlijk wezen, januari is niet de meest geliefde maand. En terecht! Deze maand duurt maar liefst 31 hele dagen en is letterlijk een anticlimax na alle hoogtepunten van topmaand en grote broer december. Waar je in december toe leeft naar alle feestdagen, lekkernijen en afrondende projecten, moet je in januari de realiteit weer onder ogen zien. Geen pepernoten meer op de balie, de kerstlampjes weer verbannen uit de kantine en jawel, alle projecten beginnen weer van voor af aan. Welkom nieuw jaar! Al deze indrukken moeten nog even een plekje krijgen en op Blue Monday bereikt deze een hoogtepunt. Of spreken we hier over een dieptepunt? Eén voordeel, hierna wordt het alleen nog maar beter.

Nu vertelt mijn agenda dat het maandag 20 januari D-day is, Blue Monday anno 2014. Hoe zouden mijn collega’s reageren op deze treurige dag? Zouden zij het überhaupt doorhebben? Na het lezen van deze blog in ieder geval wel. Wat mij betreft hebben we de ‘ergste’ dagen al gehad. De kop is eraf. Toen de Kerstvakantie op zijn einde liep en iedereen weer zijn of haar wekkertje zette voor een nieuwe frisse werkdag, was het besef al lang en breed geland. De vakantie was voorbij en er was werk aan de winkel. Aan mij de eer om op 2 januari jl. achter de receptie te kruipen en collega’s te verwelkomen in 2014. Met lichte wallen onder de ogen en frisse tegenzin zag ik mijn lotgenoten langzaam binnen druppelen. Ik zag geen droevige gezichten, hooguit wat onwennige gezichten. Een diepe frons en groot vraagteken bij het invoeren van het wachtwoord. De verhalen kwamen los bij de koffieautomaat waar het rook naar pure, zwarte koffie. Gezelligheid in de gangen, waar langzaamaan de laatste kerstslingers opgeruimd werden. Ik geloof dat de kerstkransjes er nog een paar dagen langer gelegen hebben, iedereen was natuurlijk vol enthousiasme begonnen met de goede voornemens en daar hoorden de kerstkransjes niet meer bij. Wees niet gevreesd, ze zijn uiteindelijk allemaal opgegaan… tot de laatste kruimel aan toe.

Als ik de balans zo op mag maken, voor de desbetreffende Blue Monday, denk ik dat mijn collega’s over het algemeen heel blij -ok, niet overdrijven-, content waren dat de drukste maand van het jaar weer voorbij was. Even weer normaal doen en een ritme opbouwen. Weer opgeladen beginnen aan nieuwe projecten. Natuurlijk waren er gemengde gevoelens, want veel vrije dagen en lekker eten en dat allemaal in één maand is niet niks. Gelukkig waren daar de zwarte koffie en belangstellende collega’s om die gevoelens snel de kop in te drukken, want hé… werk aan de winkel! En Blue Monday? Laat maar komen, wij zijn er klaar voor!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!