Boos worden? Ophangen? Terugbellen? Of keihard lachen… ;-)

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült
Door

Monique

Datum

17 augustus 2012

In september is het 5 jaar geleden dat ik bij de Klantenservice van Woonbedrijf begon met werken, toen nog (intern) het Callcenter genoemd. Sindsdien is er heel veel veranderd, we zijn onder andere verhuisd van een redelijk klein kantoor op de Raedeckersstraat naar een mooie open ruimte op de 3e verdieping aan de Berlagelaan.

De afdeling Klantenservice is gegroeid, er zijn meer werkplekken gekomen en we hebben allemaal een ruim bureau met een groot beeldscherm. Dat is ook wel nodig, gezien de hoeveelheid programma’s en applicaties die we gebruiken tijdens ons werk, want we moeten veel informatie opzoeken soms. Allemaal om de klanten zo snel en prettig mogelijk te kunnen helpen, want de behoefte naar een goede klantenservice groeit nog steeds. Ons nieuwste systeem, SAP, heeft meer mogelijkheden en het lijkt dus alsof een flinke aantal programma’s zijn samengevoegd tot 1 uitgebreid systeem. Daardoor is het wel weer wennen om informatie op te zoeken en bijvoorbeeld opdrachten voor reparaties in te geven. Soms vraag ik degene die ik aan de telefoon heb om even geduld te hebben, want ja… ik ben ook maar een mens en ik doe mijn best om zo snel mogelijk de klant te helpen! Gelukkig krijg ik altijd het antwoord dat het geen probleem is, dat ze even moeten wachten.

Een Klantenservice is gemaakt om klanten te helpen, heel simpel gezegd, maar oh zo waar! Helaas wordt een Klantenservice tegenwoordig vaak gezien als vervelend, lastig en irritant. Lange wachttijden, tig keer doorverbinden en als klap op de vuurpijl van die ontzettend irritante wachtmuziekjes! Ik ken ze ook, want ook ik ben, zoals iedereen, vaak een klant…. Bij de Klantenservice van Woonbedrijf proberen we een lange wachttijd te voorkomen en maar 1 keer door te verbinden naar de juiste persoon, indien we de vraag niet zelf kunnen beantwoorden. Voor wat betreft de irritante wachtmuziekjes, ieder zijn smaak… toch?

Basta, een Zuiderburens cabaretgezelschap, vond het vorig jaar tijd om de klantenservice van de Belgische Mobistar een koekje van eigen deeg te geven. Het enige wat zij hiervoor nodig hadden was een container voor de ingang van Mobistar, een telefoon, een keyboard en een waardeloze zin: ‘Op de factuur staat uw klantnummer’. Dit filmpje duurt wat lang, maar is volledig de moeite waard!

Ik weet niet wat ik zou doen, mocht ik als klant door een klantenservice zo te woord gestaan worden… Boos worden? Ophangen? Terugbellen? Of keihard lachen… 😉

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült

Over Monique

Vrolijk, positief, eerlijk, actief, intensief, energiek, gek op koken, lezen en wandelen. Ik hou van uitdagingen en zoek graag dingen tot op de bodem uit. Altijd in voor nieuwe dingen en soms prettig gestoord!