De 24 uur van … de Buurttransformator!

Door

Frank

Datum

25 november 2012

Het is al een aardig begrip aan het worden, zowel binnen als buiten Woonbedrijf. De 24 uur van …. powered by Woonbedrijf. In 24 uur tijd wordt er door een groep enthousiaste, betrokken creatievelingen nagedacht over een bepaald onderwerp. De ervaring leert dat hier nieuwe inzichten en innovaties worden ontwikkeld en er nieuwe samenwerking en vooral energie ontstaat! Dit jaar kunnen we die energie goed gebruiken want we gaan nadenken over de buurttransformator.

Zoals u wellicht al begrijpt mag ik dit jaar zelf deelnemen. Maandag 26 november gaan we de denktank in om er dinsdag 27 november weer uit te komen. Dan presenteren we ook direct de resultaten aan publiek.

Woonbedrijf heeft zichzelf tot doel gesteld om in de komende jaren 70% van het bezit zelfvoorzienend te laten zijn in energiegebruik. Daarmee worden de woonlasten (huur en energiekosten) beperkt gehouden. Middels een buurttransformator willen we ‘onze’ buurten gaan voorzien van duurzame energie.
Maar kan, naast energie, de buurttransformator ook tot een transitie van de buurt genereren? Fysiek of sociaal? Dat moet toch kunnen? Meer kwaliteit van leven, wonen en werken in de buurt?

Dit jaar is het nieuw dat ook 15 jonge honden deelnemen. Elke deelnemer neemt een jongere mee die ons gaat ondersteunen door de juiste vragen te stellen of (en dat zal wel gaan gebeuren) met de meest fantastische ideeën op de proppen komen. Als we elkaar maar scherp en fris houden en vooral buiten de gebaande paden kunnen denken.

Welke jonge hond ik dan meeneem? Tja. Mijn oud-stagiair Willem (http://www.linkedin.com/pub/willem-willemse/54/9a8/793) natuurlijk. Jong, fris en altijd de ‘waarom’ vraag stellen… Wij hebben er zin in.

U kunt ons 24/24 volgen via Twitter met #24WB en via http://de24uurvan.wordpress.com