De eerste week… spannend!

Door

Ischara

Datum

12 februari 2019

Niet te geloven, mijn eerste stageweek zit er alweer op! Ondanks dat er zo veel informatie op me af is gekomen, is de week toch voorbij gevlogen. De ochtend van mijn eerste stagedag was nogal spannend voor me, want wat gaan ze van me vinden? Wat ga ik van hen vinden? Pas ik er wel tussen? Kan ik dit wel? Het viel gelukkig enorm mee. Ik werd met open armen ontvangen en voelde me meteen op mijn plek.

Voordat ik wat meer vertel over mijn eerste ervaringen zal ik me even kort voorstellen. Mijn naam is Ischara en ik ga de komende 5 maanden stage lopen bij de Communicatie afdeling van Woonbedrijf. Op dit moment ben ik tweedejaars student aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en sinds iets meer dan een jaar ben ik zelf ook inwoner van Eindhoven. Waar Brabant weleens het zuiden van Nederland wordt genoemd, kom ik écht uit het zuiden: Zuid-Limburg. Ik heb in ieder geval nog lang niet de intentie om terug te gaan, het stadsleven bevalt me meer dan goed!

Mijn collega’s weten op dit moment nog niet heel veel meer over mij dan ik net heb verteld, daarom heb ik zo meteen mijn eerste kennismakingsgesprek met een van hen. Op deze manier leer ik iedereen wat beter kennen, en zij mij. Stiekem vind ik dit nog best spannend. Jullie leren me in ieder geval beter kennen doordat ik iedere twee weken een blog mag schrijven, en daar heb ik erg veel zin in!

Hoe ben ik eigenlijk bij Woonbedrijf terecht gekomen? Het scheelde niet veel of ik had helemaal niet gesolliciteerd! Ergens begin oktober kwam er een berichtje langs op mijn Facebook tijdlijn van voormalig stagiaire Iris, Woonbedrijf zocht een nieuwe Communicatie stagiaire. Het sprak me enorm aan maar ik was nog lang niet bezig met mijn stage en verdween daarom naar de achtergrond. Een maand later dacht ik dat ik niet meer zou kunnen solliciteren, zo’n leuke stage zou toch al zeker weg zijn! Maar… wie niet waagt, wie niet wint dacht ik… en hier zit ik dan!

Ik zal even terug gaan naar mijn eerste dag. Gelukkig hoef ik niet heel erg vroeg op te staan, want om half 9 vertrekt mijn bus. Als ik vanuit Limburg zou moeten komen zou mijn bus om kwart over 7 vertrekken! Nogal een verschil. Mijn eerste dag begon niet heel erg soepel helaas: rennend door het huis omdat ik iets te laat was opgestaan. Om 10 voor 9 kwam ik aan in de Woonwinkel en om 9 uur zou Susan, mijn stagebegeleidster, me komen ophalen. Mooi, ik was dus nog ruim op tijd! Om 10 over 9 was Susan echter nog nergens te bekennen… toch maar eens naar de balie gaan. Het bleek dat ik me even had moeten melden bij de balie, oeps. Meteen wat geleerd. Ik was erg bang dat Susan zou denken dat ik te laat was op mijn eerste dag, maar gelukkig vond ze het niet erg en moest ze er wel om lachen. De eerste dag kreeg ik enorm veel informatie en zo kreeg ik ook mijn eigen laptop, telefoon én pasje. Nu kan ik mezelf binnenlaten!

Hoewel de start van de dag niet helemaal vlekkeloos verliep, verliep de rest van de week erg fijn. Ik heb enorm veel zin om meer over het bedrijf en mijn collega’s te leren en ik ben benieuwd wat me allemaal te wachten staat.

Over Ischara

In de periode van 5 februari tot en met 21 juni 2019 kan ik eindelijk mijn verkregen kennis gaan toepassen in de praktijk! Met trots kan ik zeggen dat ik de nieuwe stagiaire bij de communicatieafdeling van Woonbedrijf ben. Ik sta open voor nieuwe dingen, ben erg leergierig… iets wat perfectionistisch maar daardoor erg serieus in mijn werk! Uiteraard niet té serieus 😉

Ik ben erg benieuwd wat Woonbedrijf allemaal voor mij in petto heeft!