De rover en de duizendknoop

Door

Karlien

Datum

17 december 2021

Tussen de dagelijkse werkzaamheden door, heb ik een afspraak op locatie met de ‘Struikrovers’. Een enthousiast initiatief dat zoveel mogelijk planten redt van slooptrajecten. Ze organiseren evenementen om met omwonenden planten te roven op slooplocaties. Vervolgens planten ze die planten zelf terug in hun tuin. Zo gaan er geen planten verloren door nieuwbouw of renovaties.

Onze slooplocatie
Samen bekijken we of één van onze slooplocaties geschikt is om te roven. Enthousiast lopen we rond en de conclusie is dat er zeker planten tussen staan die we kunnen redden. De plantexpert is erg enthousiast over de locatie. Hij roept tussen neus en lippen nog even: “Vergeet trouwens niet op tijd iets te doen tegen die Japanse Duizendknoop een stukje verderop!”

Dwars door beton
Ik weet vrij weinig van planten… maar de naam Japanse Duizendknoop zegt me wel iets en niet op een positieve manier. “Japanse Duizendknoop? Is dat niet die plant die… “. De plantenexpert vult me aan: “Ja, dat is die plant die letterlijk door beton heen kan groeien. Die wil je absoluut niet in de buurt van je woningen hebben staan. Het verwijderen ervan is niet zo makkelijk! Zorg dat de plant weg is voordat je begint met bouwen.”

Niet op dit terrein
Eenmaal thuis ga ik op de kaarten van het kadaster kijken. Het is niet meer ons terrein waar de plant staat, maar wel op een stuk grond dat we gaan overnemen. Beter weten we het nu, dan pas na de overname. Dat voorkomt een hoop ellende. Toch een mooie tip van die rover!

Over Karlien

Vastgoedontwikkelaar bij Woonbedrijf. Moeder van Diego en getrouwd met Gerardo. Wonend net over de grens van Eindhoven, in Aalst-Waalre. Koppig en flexibel tegelijkertijd. Overdag bezig met nieuwbouwprojecten, ’s avonds aan het schilderen in een klushuis.