Detroit, Luik, Berlijn of toch Dubai?

Secretaris Wilbert van Bakel
Door

Wilbert

Datum

16 juli 2014

Tags

Dit jaar staat in het teken van het ontwikkelen van ons nieuwe koersplan. Vaak worden dit soort plannen geschreven door een paar ‘Willie Wortels’ die zich opsluiten in een kamer en daar pas uitkomen als het plan klaar is. Dan hoeft het plan alleen nog maar worden uitgerold….

Zo’n aanpak past niet bij een organisatie die klantgestuurd wil zijn en samen met klanten en andere belanghouders in co-creatie aan vraagstukken op het vlak van wonen van onze klanten in de buurt wil aanpakken. Daarom hebben we gekozen voor een andere aanpak.

Begin dit jaar zijn we met de Raad van Commissarissen, management, medewerkers, stakeholders en huurders het gesprek aangegaan over onze nieuwe koers. Hiervoor hebben een ‘scenariogame’ ontwikkeld. In het spel zijn verschillende toekomsten verkend. Waar gaat het heen met Eindhoven? Worden we het nieuwe Detroit, Luik, Berlijn of Dubai? Door het spel kwam het gesprek goed op gang en werden er allerlei ideeën opgedaan voor de koers van Woonbedrijf.

Nu zijn we volop bezig om al die ideeën verder uit te werken en hierin onze keuzes te maken. De mening van de klant is hierbij natuurlijk van groot belang. Zo hebben we aan ons digitale klantenpanel gevraagd wat zij belangrijk vinden. Wat hoort bij het werk van een woningcorporatie en wat moet Woonbedrijf meer of minder doen?

De komende maanden zijn we nog bezig met het uitwerken van het Koersplan en zullen we onze klanten en belanghouders blijven vragen om hier feedback op te geven. Hiermee geven we een mooie invulling aan klantgestuurd strategie ontwikkelen en daarmee is de implementatie eigenlijk al gestart!

Klik voor meer informatie over de scenariogame op deze link

Secretaris Wilbert van Bakel

Over Wilbert

Maatschappelijk betrokken, werken vanuit een brede visie aan de vraagstukken van vandaag, met een passie voor wonen, wielerliefhebber en voetbalcoach, motto: Eindhoven de gekste (en de mooiste, de leukste, de beste.....)