Dutch Design Week 2017

Vanaf zaterdag 21 oktober start de Dutch Design Week weer! Voor de kenners onder ons; DDW. Niet te verwarren met DWDD (De Wereld Draait DooRRr), of ben ik de enige die daar altijd aan moet denken? Goed, Woonbedrijf doet ook dit jaar weer mee en toont in haar woonwinkel een deel van de projecten waar co-design een grote rol speelde. Laat ik nou toevallig 2 dagdelen als gastvrouw ondersteunen die week. Ik draai alvast een beetje warm door wat informatie van de projecten los te laten. Lees mee!

  • SPACE-S: 1000 mensen bedachten hoe zij willen wonen. Moodboard werd werkelijkheid. Dit alles zonder inschrijftijd. Hoe dan?
  • GERRETSONHOF: een klankbordgroep bedacht de hofjes. Check! Hergebruik van materialen (zelfs de fundering). Check! Aan tegelwijsheid geen gebrek hier.
  • COEVERING: legale graffiti en koekjes bakken om ideeën op te halen? Hier kon het. Dat samen koffie drinken verbindt, bleek hier absoluut het geval.
  • AURORA: wat wilden deze (inter)nationale studenten eigenlijk? Onder het genot van een magnetronmaaltijd (PING) kwamen de ideeën boven. Samen gamen was er één van.
  • AIREYWIJK: duurzaamheid is fijn, maar betaalbaarheid fijner. De bewoners aan het woord. Realistisch naar een wijk kijken is wat hier gebeurde. Duurzaamheid & betaalbaarheid samen bleek een fantastisch duo.

Genoeg geprikkeld? Kom van zaterdag 21 t/m zondag 29 oktober naar ons kantoor op Wal 2 te Eindhoven. De kinderen kunnen gezellig mee en voor een kopje koffie & toiletbezoek ben je ook hier aan het juiste adres. Wat wil een mens nog meer?

Tot dan!

SPACE-S; toekomstige bewoners aan zet!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!