Een goede én veilige oplossing

Door

Maarten

Datum

1 februari 2022

In mijn vorige blog schreef ik al kort iets over een vraagstuk wat al langere tijd speelt. Niet alleen bij Woonbedrijf hebben we hiermee te maken, het is net zo goed actueel bij onze collega corporaties. De vraag is; ‘hoe zorgen we ervoor dat onze bewoners, die afhankelijk zijn van zorg, goed bereikbaar zijn voor zorgverleners en hulpdiensten?’

Nieuwe digitale sloten

Samen met mijn collega’s van de afdeling vastgoedbeheer ben ik bezig met het plaatsen van nieuwe, digitale sloten in onze appartementencomplexen. Voor bewoners die afhankelijk zijn van zorg doen we nog iets extra’s. Daar zorgen we ervoor dat zorgverleners zelfstandig toegang hebben tot het gebouw waar hun client woont. De bewoner en de zorginstellingen zijn daarmee geholpen en wijzelf natuurlijk ook in het dagelijks beheer van onze gebouwen.

Vragen om sleutelkluisjes

Tot voor kort kregen wij regelmatig de vraag of er een sleutelkluisje geplaatst mag worden bij de centrale entree van een appartementengebouw. Hier halen zorgverleners de sleutel of tag van de centrale toegangsdeur uit als ze bij een bewoner naar binnen moeten. Niet veilig en daarnaast ook geen handige oplossing als je bedenkt dat elke bewoner dat dan voor zijn of haar eigen zorgverlener moet gaan regelen. Hierdoor hing er soms een hele verzameling sleutelkluisjes bij de centrale toegang .

Definitieve veilige oplossing

Na een proefperiode van ongeveer een jaar in een aantal appartementengebouwen en veel overleg met onze collega corporaties en zorginstellingen hebben we nu een definitieve, veilige oplossing gevonden. We brengen nu, daar waar onze bewoners er behoefte aan hebben, een digitaal systeem aan op de toegangsdeur van een appartementengebouw; Telelock. Zorgverleners openen de deur digitaal met hun mobiele telefoon. Dat wordt zo ingeregeld dat een zorgverlener alleen daar naar binnen kan waar de client woont. Het beheer van het systeem is digitaal. Zo zorgen we er gemakkelijk voor dat de toegang weer wordt geblokkeerd als de bewoner bijvoorbeeld verhuist of geen zorg meer nodig heeft. Voor de toegang tot de eigen woning kan de bewoner, als hij de deur zelf niet kan openmaken, ook kiezen voor dit systeem, dat regelt hij dan zelf met de leverancier.

Universeel

Het mooie hiervan is dat we heel veel problemen in één keer hebben opgelost; geen onveilige sleutelkluisjes meer, bewoners zijn altijd goed bereikbaar voor de zorg en zorgverleners hoeven niet meer met hele bossen sleutels van onze appartementengebouwen over straat. Deze oplossing wordt gebruikt door steeds meer corporaties; universeel dus! Inmiddels hebben we in een jaar al bijna 150 deuren van dit systeem voorzien. Onze bewoners en de zorgverleners maken volop gebruik van een veilige toegang. Wat een mooi project!

 

Over Maarten

Specialist beheer bij Woonbedrijf. Ik woon samen met Lydia en onze twee kinderen Gijs en Pleun. Naast het werken bij Woonbedrijf regelmatig te vinden op de racefiets of mountainbike. Ook besteed ik mijn vrije tijd als bestuurder van een mooie sportvereniging in Eindhoven.