Een nieuwe baan!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen
Door

Hanneke

Datum

17 april 2014

Na 4,5 jaar trouwe dienst geleverd te hebben aan de slagboom, toegangsdeur, collega’s en bezoekers… is het tijd om het stokje over te dragen. Op vrijwillige basis, voor alle duidelijkheid. 😉 Ik ga mijn plekje als receptioniste slash gastvrouw gedag zeggen en ga een nieuwe interne uitdaging aan. De functie van projectassistente binnen de afdeling Vastgoed lacht mij tegemoet. Uiteraard ging dit allemaal niet vanzelf.

Een dikke maand geleden zag ik opeens een erg leuke –in de zin van; uitdagende- functie voorbij komen op onze interne website. Administratieve en secretariële werkzaamheden, een mix van werkzaamheden die mij als muziek in de oren klonk. Uiteraard ken ik de organisatie inmiddels redelijk goed na al die jaartjes, dus ik wist in grote lijnen wat de afdeling doet en wat de functie inhoudt. Mijn gevoel vertelde me dat dit wel eens de functie zou kunnen zijn waar ik al even op zat te wachten. Ik klom in mijn pen en schreef een enthousiaste sollicitatiebrief naar mijn collega’s. Hoe vreemd het wellicht ook klinkt voor een buitenstaander, maar een interne sollicitatie is niet heel veel anders dan een externe sollicitatie. Er wordt verwacht dat je een gepaste brief en Curriculum Vitae aanlevert. Op het gesprek gaat het niet over koetjes en kalfjes, maar over jouw vaardigheden en kennis. Zakelijk, zoals het hoort. Zweten, zoals het hoort. De euforie en opluchting was er dus niet minder op toen het verlossende telefoongesprekje kwam. JEUH! IK HEB EEN NIEUWE BAAN!

De keerzijde is wel dat je de oude, vertrouwde en gezellige functie achter je moet laten. Ook dat hoort erbij. 4,5 jaar was de receptie voor mij een vertrouwde uitvalbasis. Een werkplek waarin ik veel geleerd, gelachen en gekletst heb. Sorry baas, maar het was allemaal part of the job. Een prettige functie waarin ik na alle vakanties, zwangerschapsverlof en weekenden zonder een centje buikpijn weer aan de slag ging. Wat zal ik mijn lieve directe collega’s missen, de gezellige kletspraat aan de receptie met bezoekers, aannemers en collega’s van alle locaties. Maar aan alles komt een eind, hoe leuk de functie ook is. De minder leuke werkzaamheden, die bij ieder functie wel om de hoek komen kijken, laat ik even buiten beschouwing. Oók dat hoort erbij. Ik zag ‘mijn’ kans voorbij komen en greep deze met beide handen aan; hebbes! Een nieuwe uitdaging in een nieuw team, hoe leuk is dat! Dag comfortzone, hello new job!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!