Eerste dag in een nieuwe wereld

Door

Iris

Datum

22 februari 2018

De eerste dag van mijn stage was dan toch echt begonnen. Spannend is het zeker, maar met veel enthousiasme ben ik er in gegaan! Alle dingen die je voor de eerste keer doet zijn sowieso al spannend, dit geldt voor iedereen… jong of oud maakt niet uit. Zoals voor de eerste keer: lopen, reizen, bungeejumpen, op jezelf wonen en ga zo maar door. Iedereen maakt het mee en iedereen kent dat gevoel vol spanning.

Je vraagt je zeker af wie ik ben, nou dat ga ik je nu vertellen! Mijn naam is Iris en ik ben een stagiaire op de afdeling Communicatie. Verder ben ik 20 jaar oud en studeer ik aan de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Limburg is waar ik opgegroeid ben, maar toch ben ik een beetje een Brabander hoor, tenminste volgens mijn achternaam dan… Je zult me leren kennen door de blogs die ik iedere 2 weken ga schrijven, 5 maanden lang.

Mijn eerste dag als stagiaire bij Woonbedrijf dus! De dag begon lekker vroeg, om 6 uur in de ochtend stond ik op om te vertrekken naar Eindhoven. Om 9 uur in de ochtend had ik afgesproken met mijn stagebegeleider, Susan. Zelf was ik al om half 9 aanwezig, omdat ik niet te laat wilde komen op mijn eerste dag. Vervolgens kwam ze me beneden in de Woonwinkel ophalen en zijn we samen naar boven gelopen. Boven aangekomen heb ik de andere collega’s ontmoet, naar mijn mening allemaal heel vriendelijk en sociaal! Meteen kreeg ik een telefoon, laptop en pasje (met een hele mooie foto van mezelf) die ik tijdens mijn stage mag gebruiken… zeker een luxe die je niet overal hebt. Nadat ik dus een plekje had gevonden en gesetteld was, voelde ik me gelijk op mijn gemak tussen de rest!

Om 10 uur mocht ik gelijk bij een overleg zitten van Communicatie, dit overleg hebben ze elke week… maar eigenlijk is het ook even gezellig bij elkaar komen! Verder ging de dag redelijk snel en kreeg ik veel informatie over de afdeling en de werknemers. Met iedereen heb ik toen een gesprekje ingepland om te kijken wat zij dagelijks allemaal doen. Verder heb ik zelf een beetje rondgeneusd op intranet en op de websites, om te zien wat ik waar kan vinden.

En toen kwam er een einde aan mijn eerste stage dag… zeer geslaagd! Natuurlijk blijft het nog steeds spannend hoor… maar dit was zeker een goed begin en daarom kijk ik nu al uit naar wat de komende maanden mij nog gaan brengen.

Over Iris

In de periode van 5 februari tot en met 22 juni in 2018, heb ik als tweedejaars studente van de opleiding Communicatie bij Fontys in Eindhoven stage gelopen bij Woonbedrijf op de afdeling Communicatie. In mijn blogs is te lezen hoe ik mijn stage heb ervaren en welke avonturen ik hier allemaal heb beleefd. Het enthousiasme straalt er vanaf!