Fietsen naar mijn werk…

Wat een heerlijk weer hè?
Dan klim ik soms op mijn fiets, ikzelf vind fietsen niet zo leuk, het waarom leg ik hieronder in mijn blog uit.
Maar waarom fietsen wij Nederlanders zoveel?
Qua fietsen is Nederland echt uniek, blijkbaar. Er is namens de ANWB onderzoek naar de geschiedenis van de fiets gedaan. De fiets bestaat ruim 200 jaar. Er zijn zo’n 22 miljoen rijwielen in Nederland en er ligt zo’n 32.000 kilometer aan fietspaden. Dat zie je nergens anders ter wereld, aldus internet…

Ikzelf heb vroeger heel veel gefietst en ik heb het eigenlijk nooit echt leuk gevonden.
Waarschijnlijk omdat ik moest en omdat iedereen het deed. Ik ben geboren in een klein dorpje ten zuiden van Eindhoven en alleen met de fiets kwam je nog eens ergens. Ik moest fietsen naar school, ik moest fietsen naar korfbal, ik moest fietsen op stap te gaan, ik moest fietsen als ik wilde gaan winkelen, ik moest fietsen om bij vriendinnen langs te gaan, ik moest fietsen naar mijn werk.

Ik ben soms verbaasd als mensen zeggen: afgelopen weekend zijn we lekker een eind gaan fietsen. Lekker? Nee… niet echt voor mij.
Leuk? Ook niet echt.
Maar, sinds ik vorig jaar een elektrische fiets kocht, is het toch wel een stuk prettiger geworden. En sneller! Want ik ben geen rustige fietser, ik trap stevig door.
Wel vind ik het fijn als het niet regent, want ik fiets alleen met mooi weer en met liefst zo min mogelijk tegenwind.

En dan merk je dat het in Nederland eigenlijk helemaal niet zoveel regent.. nou ja, soms dan. Afgelopen mega-lange en mega-droge zomer in ieder geval niet, hopelijk blijft het de komende tijd ook nog zo’n mooi weer, dan sjees ik nog een tijdje langer door de stad op mijn elektrische ros.

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült

Over Monique

Vrolijk, positief, eerlijk, actief, intensief, energiek, gek op koken, lezen en wandelen. Ik hou van uitdagingen en zoek graag dingen tot op de bodem uit. Altijd in voor nieuwe dingen en soms prettig gestoord!