Geen carnavalsvakantie voor mij

Door

Ischara

Datum

13 maart 2019

Zo. De carnavalsvakantie is weer voorbij! Helaas zijn schoolvakanties niet vanzelfsprekend voor een stagiaire, zo had ook ik geen carnavalsvakantie dit jaar. Woonbedrijf gaf mij wel de gelegenheid om vrij te nemen, maar aangezien ik geen carnavalist ben (ja écht, ik ben een Limburgse die niet van carnaval houd) heb ik dat toch maar overgeslagen. Wel balen, iedere dag vroeg opstaan terwijl mijn vriend lekker in bed kon blijven liggen. Maar dat hoort erbij.

Niet altijd zo geweest
Het is trouwens niet altijd zo geweest dat ik als stagiaire mijn schoolvakanties moest missen. In 2015 startte ik met de Pabo, waar ik later mee gestopt ben, omdat het toch niet datgene was waar mijn hart lag. Tijdens die tijd kon ik wel meegenieten van de schoolvakanties, die op het laatst trouwens nog het enige waren wat me staande hielden. Gelukkig voel ik me bij Woonbedrijf en de opleiding Communicatie veel beter op mijn plek.

Ongeveer 400 medewerkers
Op dit moment werken bij Woonbedrijf ongeveer 400 medewerkers (inclusief 6 stagiaires). Dat is bijna net zoveel leerlingen en leraren als op de basisschool waar ik stage liep. Toch voelt Woonbedrijf een stuk groter aan met al haar afdelingen, functies en verdiepingen! Bij Woonbedrijf heeft niemand een vaste werkplek, waardoor ik geregeld nieuwe collega’s zie. Ik had in het begin al erg veel moeite met het onthouden van de namen van mijn 32 leerlingen die iedere dag op dezelfde plek zaten. Moet je je voorstellen hoe lastig het nu is!

Bezoek van groep 5
Op 15 februari werd ik weer even herinnerd aan mijn Pabo verleden: groep 5 van ’t Slingertouw bracht een bezoek aan Woonbedrijf. Uiteraard is dit alweer een tijd geleden, maar het leek me toch leuk om er nog een klein stukje over te schrijven. Mijn stagebegeleidster Susan had een hele presentatie inclusief opdracht voor de kinderen voorbereid, en samen hebben we die ochtend alles voor de kinderen klaargezet. Het was nog erg spannend, met de vraag of ze het eigenlijk wel interessant zouden vinden. Ze leerden namelijk van alles over duurzaamheid, Woonbedrijf en haar werkzaamheden. Hoeveel huizen staan er bijvoorbeeld in Eindhoven? Wat is huren? Wat doet Woonbedrijf en wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Susan had het allemaal mooi opgezet en er was duidelijke waardering voor terug te zien. De kinderen vonden het erg leerzaam, en wilden de volgende keer zelfs een quiz!

Rond half 1 vertrok de groep weer. Het was een leuke ochtend, maar wel erg druk!

Over Ischara

In de periode van 5 februari tot en met 21 juni 2019 kan ik eindelijk mijn verkregen kennis gaan toepassen in de praktijk! Met trots kan ik zeggen dat ik de nieuwe stagiaire bij de communicatieafdeling van Woonbedrijf ben. Ik sta open voor nieuwe dingen, ben erg leergierig… iets wat perfectionistisch maar daardoor erg serieus in mijn werk! Uiteraard niet té serieus 😉

Ik ben erg benieuwd wat Woonbedrijf allemaal voor mij in petto heeft!