Gestel de gekste?

Secretaris Wilbert van Bakel
Door

Wilbert

Datum

11 december 2013

Tags

In oktober was ik een dag te gast in Gestel. Met presentaties en een rondrit door de wijk kreeg ik een mooi beeld van het werk van mijn collega’s in dit stadsdeel. Mij werd duidelijk hoe belangrijk goede informatie van en over onze klanten en ons werk is. Om leegstand op te lossen moet je goed weten waardoor deze leegstand wordt veroorzaakt. En als je wilt werken aan het terugbrengen van de onderhoudsuitgaven, moet je weten waar je je geld aan uitgeeft. Het lijkt eenvoudig, maar als je meer dan 30.000 woningen verhuurt dan praat je al snel over heel veel informatie!

Uiteraard hebben we uitgebreid stilgestaan bij de nieuwbouw aan de Karel de Grotelaan. De zogenaamde Aireyflats worden gesloopt en hiervoor in de plaats komen 68 appartementen en 14 eengezinswoningen die zeer duurzaam zullen zijn. Vooral de aanpak waarop de toekomstige “groene huurders” in een vroegtijdig stadium bij de ontwikkeling van dit project worden betrokken, is een mooi voorbeeld van de wijze waarop Woonbedrijf met klantsturing wil omgaan.

De dag eindigde in het voormalige Grafisch Lyceum waar een groep kunstenaars, verenigd in La Città Mobile, hun intrek hebben genomen in een aantal voormalige klaslokalen. Hierbij is er niet alleen aandacht voor het (goedkoop) huisvesten van deze groep, maar is er juist op zoek gegaan wat zij kunnen doen in de buurt. Via workshops worden buurtbewoners betrokken bij het werk van de kunstenaars en worden de kunstenaars op hun beurt weer ingezet om vraagstukken in de buurt mee op te pakken. Dit is volgens mij de manier om design écht te verankeren in de Eindhovense samenleving.

Mooi om te zien dat de collega’s in Gestel met de beide benen op de grond de nodige aandacht hebben voor het dagelijkse werk. Daarnaast hebben ze grote ambities op het gebied van duurzaamheid en maken slimme koppelingen tussen design en vraagstukken in de buurt. Hoe Eindhovens kan je als district zijn? Gestel de Gekste!

Secretaris Wilbert van Bakel

Over Wilbert

Maatschappelijk betrokken, werken vanuit een brede visie aan de vraagstukken van vandaag, met een passie voor wonen, wielerliefhebber en voetbalcoach, motto: Eindhoven de gekste (en de mooiste, de leukste, de beste.....)