Het besef; het gaat écht gebeuren… Verhuizen naar de Wal!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen
Door

Hanneke

Datum

27 januari 2015

Het nieuwe pand, de nieuwe locatie, Het Nieuwe Werken. Dagelijks worden deze woorden mij om de oren geslingerd als een soort van mantra en dagelijks denk ik: ‘Moeten we het hier nu alweer over hebben?’. Totdat ik vorige week ineens het licht zag, want guess what; we gaan écht verhuizen naar een nieuw pand, een andere locatie en moeten op een andere manier gaan werken. Het gaat écht gebeuren, dames en heren… het is geland. Hijs de vlag! Woonbedrijf gaat écht volgend jaar verhuizen naar De Wal, mocht dat nog niet helemaal helder zijn voor de (nog) zwevende mensen onder ons.

Soms werkt het brein nou eenmaal zo. Je weet bepaalde zaken verstandelijk wel, maar het besef ervan is een heel ander verhaal. Alsof het nog ergens in slaaptoestand tegen de overige grijze cellen hangt. Ik zag mijzelf nog niet staan met een verhuisdoos, een tastbare kartonnen bouwpakket. Daadwerkelijk mijn spullen inpakken en deze letterlijk verhuizen naar een nieuw pand. Dagelijks een andere route rijden naar mijn werk in plaats van op de automatische piloot naar mijn werk karren.

Het besef dat je zo direct middenin de stad zit. Hallo Eindhoven centrum, hallo winkels en lekker lunchzaakjes. Dag salaris en hallo grotere kledingmaat. Het centrum van levendigheid, contacten leggen en instanties op loopafstand, maar ook het centrum van anders omgaan met parkeergelegenheden en de verkeersdrukte die onlosmakelijk hoort bij het werken in een grote binnenstad.

Het nieuwe pand biedt een werkplaats voor al onze collega’s, wat in de praktijk inhoudt dat we ineens van ruim 100 collega’s per vestiging naar meer dan 450 knappe koppen gaan (letterlijk en figuurlijk). Uiteraard werkt niet iedereen tegelijkertijd, maar ineens besefte ik mij dat ik wellicht iedere dag mijn man tegen het lijf loop (!). Daarnaast zie ik alle gezellige collega’s van de overige locaties ook weer iedere dag, dat wordt veel te gezellig! Mijn werkuren mogen dan wel verdubbeld worden, want ik zal dan iedere dag volop bezig zijn in het kader van ‘contacten leggen ‘en ‘verbinding zoeken’. 😉 Ik heb er zin in!

 

Een goed voorbeeld van ‘verbinding zoeken’ 😉

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!