Huurbeleid 2014 bij Woonbedrijf

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült
Door

Monique

Datum

8 april 2014

Elk jaar weer gaan de huren omhoog per 1 juli en elk jaar ben ik weer benieuwd wat er precies gaat gebeuren. In april worden hierover de brieven verstuurd naar onze huurders. Dit jaar is het niet-een-standaard-huurverhoging, dus we verwachten dan ook veel vragen en extra telefoontjes hierover op de Klantenservice.

De meeste huurders krijgen een huurverhoging van 2,5% (dit is gelijk aan de inflatie). Huurders met een relatief goedkope woning ten opzichte van de streefhuur krijgen een huurverhoging van 3,5% (dit is boven de inflatie). Huurders met een relatief dure woning ten opzichte van de streefhuur krijgen een huurverhoging van 1,5% (is weer onder de inflatie). Het gemiddelde percentage komt daarmee op 2,7%. Woonbedrijf hanteert ook voor geliberaliseerde woningen dit jaar het maximum van 4%. De huurverhoging is afhankelijk van de prijs-kwaliteitverhouding. Dat kan dus per woning verschillen. En daar zullen we misschien veel vragen over gaan krijgen… ik ben benieuwd!!

Hier vindt u een informatieve illustratie over wat de huurverhoging voor u betekent. En hier vindt u nog meer informatie over het Huurbeleid 2014 bij Woonbedrijf.

Bezwaar tegen deze huurverhoging?

Voor het indienen van een bezwaar kan men gebruikmaken van het standaardbezwaarschriftformulier tegen de jaarlijkse huurverhoging. Dit is verkrijgbaar bij het secretariaat van de Huurcommissie: www.huurcommissie.nl  of telefoonnummer 0800 – 4887243.

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült

Over Monique

Vrolijk, positief, eerlijk, actief, intensief, energiek, gek op koken, lezen en wandelen. Ik hou van uitdagingen en zoek graag dingen tot op de bodem uit. Altijd in voor nieuwe dingen en soms prettig gestoord!