Instafoon

Door

Ischara

Datum

15 mei 2019

Wist je dat Woonbedrijf ook actief is op Instagram? Op Instagram heten we @Woonbedrijf040. Op dit account zie je hoe het is om bij Woonbedrijf te werken en wat de sfeer is. De ‘Instafoon’, de telefoon die toegang biedt tot ons Instagramaccount, wordt iedere twee weken aan een andere collega overgedragen. Bij iedere overdracht maak ik een nieuwe aankondiging en zorg ik ervoor dat deze collega uitleg krijgt. Wanneer de twee weken (bijna) om zijn, vraag ik of er al een nieuwe kandidaat is gevonden voor de Instafoon. En deze keer is het mijn beurt!

Foto’s

Een vriendin van mij moet altijd óveral een foto van hebben: selfies, groepsfoto’s, foto’s van haar lunch, noem maar op. Ik ben totaal het tegenovergestelde, ik maak bijna nooit foto’s. Daarom is het best een uitdaging om het Instagramaccount over te nemen. Het is niet dat ik het niet leuk vind om foto’s te maken, ik vergeet het gewoon. Als ik iets leuks doe of zie komt het niet zo snel in me op om een foto te nemen. Achteraf vind ik dat wel eens jammer, als ik een leuk feestje heb gehad bijvoorbeeld… dan had ik graag wat meer foto’s gemaakt!

Posts

Ondanks dat ik niet zo veel foto’s neem, is het me toch gelukt om al 4 foto’s te plaatsen. Natuurlijk probeer ik dit tempo er in te houden! Er wordt namelijk altijd gevraagd om op z’n minst 6 foto’s te plaatsen, maar omdat wij van Communicatie het goede voorbeeld moeten zijn probeer ik er meer te plaatsen. Het doel is om een zo goed mogelijk beeld van mijn stage te laten zien. Dat is namelijk niet alleen maar achter een bureau zitten, maar ook op pad gaan. Vorige week zijn we bijvoorbeeld voor onze tweedaagse teamontwikkeling de wijk Philipsdorp in geweest, daar kregen we de opdracht om eens rond te kijken naar de bewoners en de omgeving. We liepen binnen bij de  Smeltkroes en werden later door een aardige bewoonster in haar woning uitgenodigd. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan Philipswijk (een straat in Woensel-Noord) voor een interview voor in ons magazine de Buurten. Aardige bewoners, en hun hond was erg enthousiast om ons te zien! Benieuwd wat een Communicatie stagiaire nog meer meemaakt? Volg ons Instagramaccount, daar laat ik het je de komende twee weken zien! (https://www.instagram.com/woonbedrijf040/)

Over Ischara

In de periode van 5 februari tot en met 21 juni 2019 kan ik eindelijk mijn verkregen kennis gaan toepassen in de praktijk! Met trots kan ik zeggen dat ik de nieuwe stagiaire bij de communicatieafdeling van Woonbedrijf ben. Ik sta open voor nieuwe dingen, ben erg leergierig… iets wat perfectionistisch maar daardoor erg serieus in mijn werk! Uiteraard niet té serieus 😉

Ik ben erg benieuwd wat Woonbedrijf allemaal voor mij in petto heeft!