Is de Provada er klaar voor …?

Door

Frank

Datum

5 juni 2012

Tags

Vandaag de hele dag op de PROVADA geweest. Woonbedrijf neemt samen met collega corporaties Portaal, de Alliantie, Havensteder en Eigen Haard deel aan het Corporatieplein. We vinden het belangrijk dat er een goed beeld ontstaat van het werken van de corporatiesector, zowel binnen als buiten de Randstad.

De dag bestond uit kleine gesprekken met geinteresseerden, zoals journalisten, en stakeholders, zoals aannemers en beleggers, maar ook uit presentaties. Onze districtsmanager Woensel Noord, Joyce Hijdra, gaf samen met de Gebiedscoördinator van de gemeente Eindhoven, René Kerkwijk, een bevlogen presentatie over Ontwikkelend Beheer: gebiedsontwikkeling door nauwe afstemming, meer maatschappelijk rendement en samen met de bestaande bewoners. Een prachtig voorbeeld van de samenwerking tussen Woonbedrijf, gemeente, partners en vooral met ruimte voor eigenaarschap van bewoners. In onze ogen de integrale wijkaanpak voor de nabije toekomst (jaren 60/70 wijken).

In de middag mocht ik samen met Cor Hospes iets vertellen over Social Media. Nu is Cor niet iemand die zich de kaas van het brood laat eten maar vanuit de corporatiepraktijk mocht ik toch een zinvolle bijdrage leveren. Na de constatering van Cor dat niet veel corporaties erg actief waren met Social Media vroeg Cor me wat we deden en waarom. Het antwoord is vooral een eenvoudig: experimenteren omdat we ons realiseren dat we er niet omheen kunnen. Waar we tegenaan lopen? Tegen alles: wil je een gesprek met je klant dan vind je hem niet, zit je in gesprek dan kun je geconfronteerd worden met uitspraken die uit een ander verband komen. Het heeft alles te maken met op de juiste plek zijn, de juiste content bieden en uiteindelijk in duidelijk communiceren.

Bottom line was dat je erbij moet zijn. Social Media is hip, het werkt en het gaat niet meer weg. En hetzelfde geldt eigenlijk voor Ontwikkelend Beheer. Het is er, het werkt en het gaat voorlopig niet meer weg. Benieuwd of de vastgoedmarkt klaar was voor beide boodschappen. Ik was in elk geval beretrots op mijn Woonbedrijf vandaag.