Juist, weer wat slimmer geworden vandaag!

Geregeld krijg ik telefoontjes van mensen die als woningzoekende bij Woonbedrijf ingeschreven staan, vaak met vragen over hoe ze zo snel mogelijk een woning kunnen krijgen. Ze leggen dan ook graag uit wat de reden is van het snel-willen-verhuizen. Soms zitten er heel verdrietige verhalen tussen van mensen die mogelijk toch in aanmerking kunnen komen voor urgentie, maar dat wil ik even voor een ander blogje bewaren.

Onlangs kreeg ik een telefoontje van een vrouw die sinds kort als arts in een Eindhovens ziekenhuis werkt. Ze heeft een tijdelijk slaapadres in Eindhoven gevonden, maar officieel woont ze nog in een andere grote stad. Haar nieuwe bazen willen dat ze een woning vindt in de buurt van het ziekenhuis, omdat ze binnen 15 minuten op haar werk moet kunnen zijn. Qua salaris kan ze voldoende huur opbrengen, dus dit zou iemand kunnen zijn die voor de duurdere appartementen zou kunnen kiezen in de Vierjaargetijden (Holstraat) in Gestel, maar dat zit wel weer op het randje van de maximale 15 minuten reistijd. Dus helaas, dan zouden we haar niet kunnen helpen op korte termijn, want ze heeft nog lang niet voldoende inschrijftijd opgebouwd.

Wel dacht ze dat ze dat ze zich ingeschreven had voor SAS-3, maar ik kon in de computer zien dat haar inschrijving niet aangepast was. Woningzoekenden konden zich vorig jaar september aanmelden voor SAS-3 woningen. Degenen die zich aangemeld hadden en na een gesprek met de Klantbeheerder voor een SAS-3-woning gekozen hebben, daarvan werd de inschrijving (als woningzoekende) geblokkeerd. Dat is omdat men onder andere een nieuwe keuken/badkamer en nog meer moois uit kon kiezen. Er werd verwacht dat men niet alsnóg wilde verhuizen naar een andere woning, nu het traject van SAS-3 gestart was. Dus dat was 1 van de voorwaarden van aanmelding voor de lijst van SAS-3 woningen en haar inschrijving was dus niet aangepast. Toen stelde ze me een vraag, waarop ik niet precies het antwoord wist. Ik weet wel heel veel, maar kan écht niet alles onthouden…. Gelukkig kan ik heel veel met de computer opzoeken, want alle informatie is maar een paar klikken weg. Maar, zei ze, je hoeft het niet voor me op te zoeken, want ik kom toch niet in aanmerking voor deze woningen van SAS-3. Ze zou nog nadenken over de appartementen in Gestel en terugbellen als ze daarvoor zou kiezen.

Toch, haar vraag… wat is het verschil tussen Strijp-S en SAS-3? Ik wilde het zelf ook (zeker) weten, een idee had ik al wel. Maar wat is het verschil? Het heeft alles met elkaar te maken, dat wist ik al, maar wat nog meer? Dus ik ging zoeken op de website van Woonbedrijf. Ik vond:

** Met een spannende mix tussen nieuwbouw en industrieel erfgoed, cultuur en creatie, wonen en werken, wordt Strijp-S het nieuwe hart van Eindhoven.**

** Strijp-S was ooit het terrein van de Philipsfabrieken. De komende jaren ontwikkelt het gebied zich verder tot een nieuwe dynamische en bruisende hotspot in Eindhoven. De metamorfose is in volle gang. In de prachtige industriële gebouwen vestigen zich tal van designers en creatieve bedrijven. Vanaf september kan je ook wonen in Strijp-S. Woonbedrijf bouwt tegenover de historisch Philipspanden de eerste nieuwbouw: SAS-3.**

Aha, ik weet het… Strijp-S is het (voormalige Philips) terrein en SAS-3 zijn de nieuwbouwwoningen die er komen… juist, weer wat slimmer geworden vandaag!

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült

Over Monique

Vrolijk, positief, eerlijk, actief, intensief, energiek, gek op koken, lezen en wandelen. Ik hou van uitdagingen en zoek graag dingen tot op de bodem uit. Altijd in voor nieuwe dingen en soms prettig gestoord!