Medewerkersdag 2015; GGzE!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen
Door

Hanneke

Datum

20 oktober 2015

Afgelopen donderdag, 15 oktober 2015, hield Woonbedrijf weer haar fameuze ‘ medewerkersdag’. Een maal in de twee jaar steekt al het personeel van onze woningcorporatie -ruim 400 man schoon aan de haak- haar handen uit de mouwen om een nuttig, sociaal én resultaatgericht project op poten te zetten. Na weken speculeren kwam het hoge woord eruit; dit jaar waren wij te gast op het uitgestrekte landgoed van de GGzE!

Los van de verrassing waar we de medewerkersdag door zouden brengen die desbetreffende dag, was ook de indeling per klusteam een spraakmakend moment vooraf. Mocht je dit jaar de spierballen trainen door een fysieke klus aan te pakken of de sociale skills uit de kast halen? Daarnaast is er altijd veel animo voor onze teamklus ‘catering’, waarbij tientallen collega’s broodjes, soepen en verse sapjes klaarmaken voor de overige hongerige collega’s.

Weeronline gaf 3 regendruppels aan voor die donderdag. Welke weerapp je ook raadpleegde, de vooruitzichten waren slecht, heel slecht. Zeg gerust; dramatisch. Jammer, als je bedenkt dat er veel klussen werden georganiseerd op het terrein van de GGzE in de –letterlijk- frisse buitenlucht. Ondanks alle regen werd er hard gewerkt aan de montage van een paardenstal, het aanleggen van moes- en siertuinen of wat dacht je van ‘even’ een nieuw grasveld aanleggen? Aan fysieke en mentale arbeid geen gebrek, zelfs een complete regendag sloeg ons niet uit het veld.

Mijn klusteam bestond uit 10 collega’ s van diverse afdelingen. Iedereen in casual kleding, geen stalen neuzen of overalls, wij mochten (warm en droog!) binnen de handen uit de mouwen steken. Hapjes maken voor de cliënten (en stiekem ook voor onszelf), om deze vervolgens die middag tijdens de bingo aan te vallen. Moe en vies werden we er niet van, maar de persoonlijke aandacht en begeleiding voor de cliënten ging ons zeker niet in de koude kleren zitten. Het was een mooie dag, desondanks het feit dat de weergoden ons slecht gezind waren. Ik heb veel collega’ s gezien met het halve landgoed aan modder onder hun werkschoenen, meer verf op hun overal dan op de muur en kletsnat van het zweet of was het de regen? Collega’s die niet alleen sociaal bleken te zijn tegenover de huurders, maar ook tegenover de cliënten. Petje af, voor al deze collega’ s die naast hun dagelijkse kantoorwerkzaamheden ook nog over deze kwaliteiten beschikken.

Bedankt Woonbedrijf voor de organisatie van dit omvangrijke evenement. Bedankt GGzE voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Bedankt collega’s voor de lekkere lunch met versgeperste sapjes en zoetigheden (van beiden heb ik twee op, op één been kun je immers niet leven)… Op een mooie zonnige (!) dag kom ik nog eens genieten van jullie prachtige landgoed, vriendelijke cliënten én zichtbare resultaten van onze Woonbedrijf collega’s..!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!