Mooie nieuwe woningen in onze ‘oude’ Woonwinkel Europalaan!

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült
Door

Monique

Datum

23 december 2016

Volgende week is het alweer een jaar geleden dat ik begonnen ben met werken op onze nieuwe locatie aan de Wal 2 en met mij heel onze Klantenservice. We waren de 1e die gebruik mochten maken van ons nieuwe kantoor en een weekje later volgde de rest van de collega’s ook.

Dat betekende wel dat onze Woonwinkel aan de Europalaan leeg kwam en dat er (na een lange voorbereiding) ook begonnen kon worden aan de verbouwing daar.

En nu?
De verbouwing van ons oude kantoor aan Europalaan 7 is klaar! In ons oude kantoor en Woonwinkel zitten nu 48 betaalbare huurwoningen voor jongeren en mensen die snel een woning nodig hebben. Ik heb op 7 december een kijkje mogen nemen en echt, ik ben onder de indruk, het is erg mooi geworden!

      

De vraag naar deze flexwoningen is groot! Dat blijkt wel uit de 266 aanmeldingen die we binnen 7 dagen binnenkregen op de 48 woningen.

Aan de buitenkant van het gebouw is bijna niets te zien van de verbouwing. Maar aan de binnenkant des te meer! Er zijn 9 maisonnettes gemaakt, dat zijn woningen met een vide. Er zijn 19 studio’s en 20 appartementen met één slaapkamer. De huurprijs ligt tussen de 370 en 700 euro, afhankelijk van de woning. De meeste woningen zijn dus betaalbaar voor lagere inkomens.

In de oude Woonwinkel lag een bijzondere tegelvloer, die 25 jaar geleden is ontworpen door kunstenaar Peter Struycken. Deze tegelvloer is blijven liggen en vormt de basis voor de nieuwe kleuren. Hier is Peter Struycken opnieuw voor gevraagd, samen met architecten|en|en, die ook 25 jaar geleden al betrokken waren bij het ontwerp van het gebouw.

   

We hebben veel duurzame keuzes gemaakt:

  • Energiezuinige en goed geïsoleerde woningen met energielabel A of B.
  • Geen gasleiding: warmte uit afgezogen lucht wordt hergebruikt voor de verwarming van de ruimtes en het verwarmen van water. Alles elektrisch dus.
  • Zonnepanelen op het dak voor de stroom van de verlichting in de algemene ruimtes.
  • Veel materialen zijn hergebruikt, zoals kozijnen, deuren, lichtknoppen en wastafels.

En… Inmiddels zijn alle woningen verhuurd!

Wil je meer lezen? Dan vind je HIER alle informatie over flexwonen bij/via Woonbedrijf.

Ik wens jullie allemaal…

 

 

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült

Over Monique

Vrolijk, positief, eerlijk, actief, intensief, energiek, gek op koken, lezen en wandelen. Ik hou van uitdagingen en zoek graag dingen tot op de bodem uit. Altijd in voor nieuwe dingen en soms prettig gestoord!