Onze buurtbeheerders maken het verschil! En ik draag daar graag aan bij

Rob de Rijk blogger Woonbedrijf
Door

Rob

Datum

2 augustus 2021

Tags

Sinds Johan, onze beheerder, een iPad had, gingen regelmatig de alarmbellen af. Als iemand 5 keer verkeerd inlogt, krijg ik namelijk een sms. Ook ’s nachts. En toen dus vaak van Johan… Ik kreeg het gevoel dat het allemaal niet zo goed werkte voor Johan, dus ik vroeg hem: “Ik krijg vaker een bericht van jou dan van mijn vrouw! Jij zit de hele dag met die iPad op schoot, werkt dat eigenlijk wel voor jou?” Daar gingen we, samen op de fiets, de wijk in. Zo kon ik zelf zien wat hij nodig heeft. Ik had een geweldige dag. Johan maakt van alles mee en regelmatig maakt hij filmpjes van zijn belevenissen. Zo laat hij collega’s, bewoners, de ‘buitenwereld’ zien wat er speelt in de wijk. Dat deed hij met een oude iPad. Dat werkte voor geen meter, dus zorgde we op onze afdeling voor een nieuwe iPad.

Die dag heb ik Johan echt geholpen en nu lachen we elke keer als we elkaar zien om de nachtelijke sms’jes. We zoeken elkaar regelmatig op; En zijn er vragen over de IT middelen proberen we die zo snel mogelijk op te lossen.

Omdat collega Maarten samen met onze privacy officer Monique bezig is om voor het inzetten van camera’s in onze complexen de privacy aspecten goed te regelen is er een pilot gestart met camera’s bij een complex van ons. Samen met Maarten gingen we de wijk in om te kijken wat werkt en wat niet; hoe ziet dat er nou uit, waarom helpt zo’n camera dan, wat vinden de bewoners en Appie, de beheerder, ervan? Je hoort dat niet elke maatregel die je treft, praktisch uitvoerbaar is in het veld. Hoeveel impact het heeft, dat moet je echt zelf ervaren. Appie liet me een beveiligingscamera zien die zó in de gang hing dat je iemand alleen maar op de rug kunt zien bij de ingang. We hebben er enorm om gelachen. En we weten meteen hoe het beter kan.

Johan en Appie hebben zoveel plezier hun werk, daar word ik vrolijk van! Ik wil graag weten wat er speelt in de wijk. Daar wordt het verschil gemaakt. We moeten ons realiseren waar we het voor doen en de Johans en Appies van deze wereld ondersteunen. Zo draag ik ook een steentje bij voor onze bewoners.

Rob de Rijk blogger Woonbedrijf

Over Rob

Informatiemanagement architect & chief information security officer bij Woonbedrijf. Getrouwd, papa van Kristy en Rik, ongeneeslijk eigenwijs en Eindhovenaar. Lijfspreuk: "Denk niet links, denk niet rechts, maar denk na."