Pokémon op de werkvloer

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen
Door

Hanneke

Datum

7 november 2016

Wie kent het populaire spelletje op de telefoon niet; Pokémon Go. Bijna ieder kind vanaf 4 jaar is er bekend mee en dat houdt dus automatisch in dat iedere ouder er ook (verplicht) bekend mee is. Ik in ieder geval wel. Mijn man en ik hebben verplicht Pokémon Go op onze telefoons moeten installeren. Dat mijn zoon zo nu en dan in onze binnentuin rondloopt met een iPhone 6 van honderden euro’s nemen we voor lief. Dit draagt immers bij aan zijn verantwoordelijkheidsgevoel, nietwaar? Loslaten heet dat ook wel. Ik heb er moeite mee, maar een mens moet wat.

Inmiddels zijn we in level 12 beland en ben ik apetrots op mijn zoon, aangezien hij al diverse Pokémon in zijn portfolio heeft. Het gaat tegenwoordig zelfs zo ver dat mijn man en ik in de bus naar het werk regelmatig de app van Pokémon aanzetten om zo wat Pokéstops mee te pikken. Die Pokéballen vallen niet zomaar uit de lucht hè. Je kunt ze wel kopen, maar daar moet keihard voor gewerkt worden en ik ben niet voor niets de zuinige Hollander.

Op de werkvloer leeft het hele ‘Pokémongebeuren’ stiekem ook. Als ik collega’s spreek bij de koffieautomaat of onze Quooker voor een kopje thee, kom ik erachter dat veel collega’s hetzelfde doen als ik. Pokémon vangen in de trein, binnenstad of lopend op weg naar het werk. Alles voor de kinderen (en stiekem vinden we het zelf ook erg leuk). Nu heb ik op een héél rustig moment een keer de app aangezet op het werk en wat blijkt, er zitten ook Pokémon bij Woonbedrijf! In de wandelgang zit een lief klein vogeltje (vergeef me, de namen ken ik nog niet uit mijn hoofd) en gezellig op je bureau, naast dat dampende kopje thee zit een uitgebouwde paarse rat. Pokéballetje erop en klaar is Kees. Portfolio uitgebreid en verder met de dagelijkse werkzaamheden.

Eenmaal thuis show ik onze zoon de vangst en een grotere big smile krijg ik niet meer die dag. Mission completed. Het mooiste is dat mijn zoon mijn werk ook helemaal geweldig vindt, want ‘hallo!’ daar zitten Pokémon!Gewoonop het bureau en in de wandelgangen. Dus opgelet; iedere potentiële nieuwe collega van mij met kleinere kinderen, werken bij Woonbedrijf levert je niet alleen een leuke baan op maar ook een status van superpapa ofsupermama. De laatste tip: op weg naar huis door de binnenstad is een walhalla van diverse Pokéstops en Pokémon. Pikachu is zelfs gespot in de binnenstad. Helaas ontsnapt, dus dat wordt een avondje later thuis deze week.

Zoals ik al zei; u bent gewaarschuwd.

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!