Post graduation blues: deel 2

Door

Bastiaan

Datum

11 april 2023

In mijn vorige blog omschreef ik de ‘post graduation blues’, ofwel de leegte die een schoolverlater ervaart na het afstuderen. Ondanks dat ik de blues wel heb mogen ervaren, heeft Woonbedrijf mij heel goed begeleid in de transitie van studeren naar werken. Daardoor viel het uiteindelijk allemaal wel mee met die gekke blues. Benieuwd naar hoe Woonbedrijf mij hierin heeft begeleid?

Drijfverenscan

Woonbedrijf hecht waarde aan goede samenwerking tussen collega’s, waardoor iedere collega een drijfverenscan moet maken. Aan de hand van een aantal simpele vragen worden de drijfveren van een persoon in kaart gebracht.

Het bijbehorende gesprek heeft mij heel veel inzichten gegeven over mijn motivaties om bepaalde dingen te doen. Uit de scan kwam dat ik bovengemiddeld oranje ben. Dit houdt in dat ik heel resultaatgericht ben en overal het uiterste uit wil halen.

Na het afstuderen had ik mijn doel behaald, waar ik jaren naartoe had gewerkt. Hierdoor viel dit doel weg. Geen wonder dat ik de blues zo sterk ervaarde!

Gesprekken met collega’s

Dankzij een aantal opvolgende gesprekken met collega’s waren de blues zo verdwenen. Ik heb voor mezelf nieuwe doelen gesteld en ik krijg zó veel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen.

Daarom ben ik zo dankbaar voor een werkgever zoals Woonbedrijf, waar collega´s naar je luisteren en voor je klaar staan. En waar geïnvesteerd wordt in mijn persoonlijke ontwikkeling en gekeken wordt naar mijn behoeften. Ik kan er weer volle bak tegenaan!

Praat met je omgeving

Daarom raad ik alle schoolverlaters aan om te praten met je omgeving na het afstuderen. Het is namelijk helemaal niet raar om iets van een leegte te ervaren na afstuderen. En ook in deze periode ontstaan hele mooie situaties waar je heel veel energie uit kan halen en kan groeien op persoonlijk niveau. Ik kijk uit naar een hele mooie periode!

Over Bastiaan

Mijn naam is Bastiaan. Ik ben 24 jaar en woon samen met mijn vriend Bram in Eindhoven. Naast op het terras zitten met vrienden, ben ik ook regelmatig in de sportschool te vinden. Daarnaast kijk ik graag naar voetbalwedstrijden en volg ik een cursus Spaans. Maar het allerliefst ga ik op reis, dus dit doe ik dan ook met enige regelmaat!