Schoolopdrachten

Door

Ischara

Datum

31 mei 2019

Over 3 weken ben ik alweer aan het einde van mijn stage! Volgens mij heb ik al een keer eerder gedeeld hoe snel ik het vind gaan en mijn mening daarover is nog niet veranderd. En hoewel ik erg ga genieten van mijn vakantie, ga ik het ook heel erg missen hier! Van 22 juni tot 1 september heb ik namelijk vakantie… dat is heel erg lang. Misschien wel iets te lang, want het is daarna moeilijk om weer in het dagelijks ritme te komen. Ik ben het inmiddels gewend om iedere dag op hetzelfde tijdstip op te staan. Op school is dat wel anders, daar variëren mijn begintijden van 08:45 tot 13:15… en een enkele keer begin ik pas om 14:55! Niet altijd even ideaal, dus dat zal weer wennen zijn.

Schoolopdrachten

Momenteel ben ik druk bezig met alle schoolopdrachten die bij mijn stage horen. Dat zijn namelijk: een communicatieplan, een stageverslag en een bedrijfsfilmpje maken. Oh, en ik moet een eindpresentatie geven. Dat vind ik denk ik nog het meest spannend. Ondanks dat ik meer dan een jaar aan de Pabo heb gestudeerd en vaak voor de klas heb gestaan blijft presentaties geven een dingetje.

Communicatieplan

Ik stel een communicatieplan op voor het Buurtfonds* van Woonbedrijf, omdat Woonbedrijf nog weinig laat zien over het Buurtfonds. Dat is erg jammer! Daarom stel ik een plan op om dit te verbeteren. Er zijn namelijk zo veel leuke projecten waar veel buurtbewoners erg trots op zijn. Het zou super zijn om hier wat meer over te laten zien. Dus hopelijk zien we over een tijd wat meer projecten van het Buurtfonds voorbij komen. Ik ga het in de gaten houden!

*Het Buurtfonds is er speciaal voor onze bewoners en buurten. We ondersteunen er projecten mee die de buurt, de omgeving en het samen leven verbeteren. Bewoners spelen zelf een actieve rol in het bedenken en uitvoeren van de projecten. Meer weten? Klik hier.

Bedrijfsfilmpje

Daarnaast maak ik ook een bedrijfsfilmpje over Woonbedrijf voor school. Hierin maak ik een potentiële stagiair duidelijk wat Woonbedrijf bijzonder maakt. Deze film moet toekomstige stagiaires antwoord geven op de vraag of Woonbedrijf een goede ‘match’ kan zijn. Voor dit bedrijfsfilmpje ga ik een paar collega’s vragen om uitspraken te doen over Woonbedrijf. Hoe is de sfeer bij Woonbedrijf bijvoorbeeld? En wat is nou echt kenmerkend voor Woonbedrijf? Ik ben erg benieuwd hoe het filmpje eruit gaat zien!

Over Ischara

In de periode van 5 februari tot en met 21 juni 2019 kan ik eindelijk mijn verkregen kennis gaan toepassen in de praktijk! Met trots kan ik zeggen dat ik de nieuwe stagiaire bij de communicatieafdeling van Woonbedrijf ben. Ik sta open voor nieuwe dingen, ben erg leergierig… iets wat perfectionistisch maar daardoor erg serieus in mijn werk! Uiteraard niet té serieus 😉

Ik ben erg benieuwd wat Woonbedrijf allemaal voor mij in petto heeft!