Stagiaire Maura

Door

Ischara

Datum

24 april 2019

Bij de afdeling Communicatie ben ik de enige stagiaire, maar ik ben niet de enige stagiaire bij Woonbedrijf! In totaal heeft Woonbedrijf (op dit moment) 6 stagiaires, we werken allemaal op verschillende afdelingen en hebben andere taken. De afdeling Communicatie en Human Resource zitten meestal op de 3e etage van het gebouw, daardoor trek ik al vanaf het begin op met de HR stagiaire, Maura. De andere stagiaires zagen we in het begin bijna nooit, dus leek het ons leuk om contact met ze te leggen. Nu proberen we iedere woensdag met elkaar te lunchen en zie ik ze regelmatig.

Van alle stagiaires ga ik dus het meest om met Maura, omdat ik haar bijna iedere dag zie. Daardoor weet ik hoe zij haar stage ervaart en wat ze er van vindt. Dus in plaats van alleen mijn eigen ervaringen te delen, leek het me interessant om ook eens Maura’s ervaringen te delen! Ik interviewde haar daarom voor mijn blog.

Stel jezelf eens kort voor
Ik ben Maura, ik ben 20 jaar (bijna 21 in juni!) en ik studeer Human Resource Management aan de Avans Hogeschool. Ik loop hier van januari 2019 tot januari 2020 stage. Een lange periode, waarin ik in mijn tweede half jaar een onderzoek uitvoer. Ik mocht kiezen om ieder half jaar bij een andere organisatie stage te lopen, of een heel jaar bij één organisatie. Ik heb bewust gekozen voor een jaar, zodat ik echt kan meedraaien in de organisatie.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding HRM?
Het was een moeilijke keuze maar ik wist wel dat ik het leuk vond om met mensen bezig te zijn op een zakelijke manier. Ik heb toevallig een studiekeuzecheck gedaan en hier kwam de studie HRM uit. Na een aantal meeloopdagen en open dagen heb ik besloten om de studie te volgen in ’s-Hertogenbosch. Ik ben daarna ook meteen op kamers gegaan buiten het vertrouwde Limburg. Dat was erg spannend.

Wat leer je op de opleiding HRM?
Ik leer op mijn opleiding bijvoorbeeld hoe ik gesprekken moet voeren met medewerkers. Denk onder andere aan selectiegesprekken, functioneringsgesprekken en arbeidsvoorwaardengesprekken. Ook heb ik vakken zoals arbeidsrecht, Engels, recruitment, finance en nog veel meer!

Hoe ben je bij Woonbedrijf terecht gekomen?
Woonbedrijf was aanwezig op het career event van Avans Hogeschool, op dit event mag je 10 gesprekken van 10 minuten voeren met de aanwezige organisaties. Ik kende Woonbedrijf nog niet maar na het gesprek sprak het me meteen aan. Dit kwam door de gesprekken met de medewerkers, ze legden alles rustig uit en stonden open voor vragen. Hierdoor gaven ze me een vertrouwd gevoel.

Wat voor taken/opdrachten vervul je op je stageplek?
Ik stel voornamelijk arbeidsovereenkomsten op en bespreek deze met de medewerkers, ik voer ziekteverzuimmeldingen door en pas het stagebeleid aan. Dit zijn de meest voorkomende taken, maar ik doe uiteraard nog meer. Ik probeer bijvoorbeeld met literatuur vanuit boeken kritisch te kijken of we nog dingen kunnen verbeteren op het gebied van de stagewijzer, ziekteverzuim en gesprekken die we voeren met medewerkers.

Wat vind je het leukst om te doen? En het minst leuk?
Het leukst vind ik het voeren van de gesprekken met de medewerkers, want hierdoor leer ik meer mensen kennen. Het minst leuk vind ik dat ik, naast stage, nog moet werken aan mijn schoolopdrachten. Zo zonde van mijn tijd! Verder vind ik mijn stage erg leuk. Het daagt me elke dag meer uit en ik mag ook steeds vaker dingen oppakken.

Zijn er dingen die je anders gaat aanpakken?
Ik denk proactiever zijn, gelukkig heb ik nog genoeg ruimte om dit te leren. Dit is mijn eerste stage OOIT, ik vond het dus allemaal spannend! Juist door proactief te handelen, leer je het meest. Dit had ik -en nog steeds- vaker mogen doen!

Wat wil je nog zeggen tegen toekomstige stagiair(e)s?
De tijd binnen Woonbedrijf vliegt zo voorbij. Je stage brengt een bijdrage aan de organisatie maar ook aan je eigen ontwikkeling. Leer uit elke situatie die je meemaakt, negatief en positief. Kom elke dag met een lach binnen en geniet vooral van de mooie tijd hier.

Over Ischara

In de periode van 5 februari tot en met 21 juni 2019 kan ik eindelijk mijn verkregen kennis gaan toepassen in de praktijk! Met trots kan ik zeggen dat ik de nieuwe stagiaire bij de communicatieafdeling van Woonbedrijf ben. Ik sta open voor nieuwe dingen, ben erg leergierig… iets wat perfectionistisch maar daardoor erg serieus in mijn werk! Uiteraard niet té serieus 😉

Ik ben erg benieuwd wat Woonbedrijf allemaal voor mij in petto heeft!