“Tevreden mensen horen jullie nooit!”

Door

Karlien

Datum

12 oktober 2021

Een paar weken geleden kwam ik op kantoor en werd aangesproken: “Karlien, vind je het leuk om af en toe iets te schrijven over je werk? Waar je mee bezig bent, hoe je dagen eruit zien bij Woonbedrijf?” Ik twijfelde… “ Is dat wel interessant? Wie zit er te wachten op een verslag van een dag met alleen maar vergaderingen in Teams?” Dat waren mijn eerste gedachtes. Na een nachtje slapen besefte ik me dat we echt leuke dingen doen in ons team! Het is voor ons zo vanzelfsprekend en ik sta er niet meer bij stil. Als vastgoedontwikkelaar heb je heel veel afwisseling in je werkzaamheden. Verschillende projectfases, samenwerken met andere bedrijven, vastgoedrekenen, gesprekken met belanghebbenden, omwonenden etc. Ik neem jullie de komende tijd graag mee in mijn werk, heel veel leesplezier!

Een bewoonster in het zonnetje gezet

Op deze ochtend heb ik verschillende vergaderingen. De onderwerpen die besproken worden zijn vooral het versnellen van projecten bij nieuwbouw, de samenwerkingspartners meer taken geven en een klacht van een omwonende. Voor ik het in de gaten heb is het alweer 15:00 uur en moet ik naar Helmond. We gaan de bewoners van de 1000e woning in Suytkade in het zonnetje zetten. Mijn hoofd zit nog vol met dingen die ik wil oppakken en ik moet me echt losmaken. Met mijn gedachten bij een volle mailbox en openstaande acties rijd ik naar Helmond.

“Tevreden mensen horen jullie nooit!”

Daar loopt collega Hannie van communicatie al enthousiast rond met de fotograaf. Samen bekijken ze waar ze de mooiste foto’s kunnen maken. En ineens staat daar de trotse bewoonster van de 1000e woning voor mijn neus. Wel 10 keer roept ze hoe blij ze is met haar woning, met ons werk en vooral hoe fijn ze hier woont. Samen met de wethouder, directeur van Ballast Nedam staat onze bestuurder Ingrid stil bij de oplevering van alle woningen. De bewoonster wordt extra in het zonnetje gezet en daarna drinken we samen nog een drankje bij de Cacaofabriek. Terwijl Hannie en ik naar de auto lopen, tikt de bewoonster ons nog even aan: “Jullie zullen je vaak alleen de klachten herinneren van projecten, van die ene bewoner die niet zo blij is. Daarom vind ik het zo belangrijk om te melden hoe ontzettend blij ik ben met mijn mooie paleisje. En met mij de meeste mensen! Maar die tevreden mensen horen jullie nooit!” roept ze uit.

Wat een heerlijk enthousiast mens! Ik rijd weg en voel me helemaal opgeladen.. Ja… ze heeft gelijk! In de drukte van de dag zou je dat wel eens vergeten. Maar voor al onze bewoners doen we het. Het maken van mooie betaalbare woningen op fijne locaties waar ze zich thuis voelen. Want iedereen verdient een thuis!

Over Karlien

Vastgoedontwikkelaar bij Woonbedrijf. Moeder van Diego en getrouwd met Gerardo. Wonend net over de grens van Eindhoven, in Aalst-Waalre. Koppig en flexibel tegelijkertijd. Overdag bezig met nieuwbouwprojecten, ’s avonds aan het schilderen in een klushuis.