Thuiswerken

Door

Ischara

Datum

26 maart 2019

Soms is bloggen lastiger dan het lijkt. Dan zit ik minutenlang naar mijn scherm te staren en vraag ik me af: hoe ga ik nu toch beginnen? En dan begin ik gewoon maar met schrijven. Zoals nu! Op het moment dat ik dit schrijf is het vrijdag en werk ik thuis. Het is een bijzonder zonnige dag vandaag en het voelt écht als lente, heerlijk. In de 7 weken dat ik stage loop (huh, zijn het alweer 7 weken!?) heb ik nog niet thuis gewerkt, vandaag is dus de eerste keer. Mijn stagebegeleidster Susan bood het al een aantal keer aan, maar ik wist niet zeker of het iets voor mij was.

Toch maar eens proberen
Zoals ik al eerder vertelde kom ik oorspronkelijk uit Zuid-Limburg. Mijn vader woont hier dan ook nog. Donderdag was zijn verjaardag en dat wilde ik graag met hem vieren, alleen erg lastig als je de dag erna weer helemaal in Eindhoven moet stagelopen! Dan zou ik óf erg laat terug moeten gaan óf erg vroeg op moeten staan. Ik kwam daarom op het idee om vrijdag toch maar een keer thuis te werken. Nou ja, niet helemaal ‘thuis’ natuurlijk. Ik woon zelf in Eindhoven. Straks ga ik ook weer terug naar Eindhoven, maar gelukkig hoefde ik vanochtend niet zo vroeg op te staan! Ik ben wel een uurtje eerder begonnen dan normaal, aangezien ik nergens naartoe hoef te reizen. Nu kan ik lekker ook een uurtje eerder stoppen, fijn op een zonnige dag als deze!

Hoe bevalt het?
Zoals altijd heb ik voor mezelf een planning gemaakt, die paar uur dat ik werk krijg ik dus gemakkelijk vol. Het thuiswerken bevalt me tot nu toe prima, maar ik zou dit niet elke dag willen! Ik vind het erg gezellig op kantoor en af en toe een praatje kunnen maken met een van de collega’s is onmisbaar. Maar heel af en toe thuiswerken  houd ik er misschien wel in. Natuurlijk wordt het iets lastiger wanneer ik met een vraag of probleem zou zitten, gelukkig kan ik kan hulp op afstand krijgen. Zo heb ik toegang tot het intranet, waar ik alle e-mails en telefoonnummers van collega’s vind, maar kan ik ze ook videobellen of een berichtje sturen op Skype! Uiteraard blijft het gemakkelijker als ik gewoon naar een collega toe kan lopen.

Waar ik thuis aan werk
Woensdag komt groep 5 van basisschool Rapenland op bezoek. Zoals je in mijn vorige blog misschien las, kregen we een aantal weken geleden al bezoek van basisschool ’t Slingertouw. Dat leek basisschool Rapenland ook erg leuk en leerzaam! Ze namen contact met ons op, met de vraag of ze ook een ochtend mogen komen. En dat mag! Woonbedrijf gaat namelijk aan de slag met een duurzaamheidsproject in de wijk Rapenland, waar kun je dan beter mee beginnen dan bij de kinderen? Voor de opdracht die de kinderen krijgen heb ik daarom wat briefgeld gemaakt. Ze moeten namelijk met €100 uit weten te vogelen hoe hun huis en leefomgeving eruit komt te zien. Kiezen ze bijvoorbeeld voor een tuin met gras, of een tuin met tegels? Een eigen auto, of een auto delen met de buren? Hierbij hopen we dat ze niet alleen voor de leuke dingen kiezen maar ook voor de duurzame! Nadat ik klaar was met het briefgeld, heb ik deze blog geschreven. Hierna ga ik nog even aan mijn eigen schoolopdracht werken en als laatst moet ik nog iets voor maandag voorbereiden. Een andere stagiaire vroeg zich namelijk af wat mijn werkzaamheden allemaal zijn, dus ik ga op een rij zetten wat ik haar allemaal kan laten zien.

Af en toe wel fijn!

Over Ischara

In de periode van 5 februari tot en met 21 juni 2019 kan ik eindelijk mijn verkregen kennis gaan toepassen in de praktijk! Met trots kan ik zeggen dat ik de nieuwe stagiaire bij de communicatieafdeling van Woonbedrijf ben. Ik sta open voor nieuwe dingen, ben erg leergierig… iets wat perfectionistisch maar daardoor erg serieus in mijn werk! Uiteraard niet té serieus 😉

Ik ben erg benieuwd wat Woonbedrijf allemaal voor mij in petto heeft!