Vakantiedromen

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen
Door

Hanneke

Datum

12 februari 2014

 

De winter is nog amper van kracht en ik zit met mijn hoofd alweer bij de zomervakantie. Het jaarlijkse hoogtepunt van iedere werknemer (geef toe, ook voor jou). Die 3  -wat zeg ik, sommigen wel 4!- weken onafgebroken vrij zijn en genieten van je welverdiende zomervakantie. Boekje erbij, beentjes omhoog en even helemaal afschakelen van je werk. Wat wil een mens nog meer?! En nee, dat pensioen zit er voorlopig nog niet in, dus eerst even focussen op die zomervakantie mensen.

Ieder jaar zijn mijn collega’s en ik er al weer vroeg bij om de vakantieweken vast te leggen. Altijd een ‘lastig’ karweitje, want de één (neem bijvoorbeeld mijzelf) weet al in december waar die naar toe wilt en de ander kan tegen februari –onder zware druk- toch de knoop doorhakken. Uiteindelijk komen we er altijd wel uit, maar het is even zoeken met 5 vrouwen die ook nog eens rekening moeten houden met een 2 bemande werkplaatsen, onderverdeeld in 4 shiften. De receptie is nou eenmaal geen werkplek om onbemand achter te laten. Thuiswerken zit er ook al niet in! Wie moet dan de slagboom open doen voor de leveranciers en de postbode? Wie ontvangt de bezoekers dan en verwijst ze mét een vers kopje koffie naar de juiste vergaderlocatie? Juist, onmisbaar die gastvrouwen slash receptionistes. Daarnaast ervaar ikzelf dat collega’s maar al te graag even hun vakantieverhaal komen vertellen aan de balie, dus vlak de sociale functie ook niet uit!

Mijn vakantie is ondertussen geboekt. In het voorseizoen mag ik gaan genieten van het binnenland en meren van Italië. Geen slecht vooruitzicht zeg ik zelf. Soms google ik heel even de omgeving van mijn vakantie en daar zit ik dan, gewapend in mijn dikke vest en winterlaarzen, verwarming op 5 en dampende thee onder mijn neus… te genieten van de strakblauwe lucht en dobberende bootjes. Goed, u begrijpt, er mag gedroomd worden op zijn tijd.

Langzaamaan komen de vakantieverhalen los. Collega’s die geboekt hebben en met een dromerig blik door de wandelgangen lopen. De pilaren zijn niet veilig meer. Daarna de donderslag bij heldere hemel; er moet eerst nog even gewerkt worden! Wie telt er al mee af?

Om je toch alvast even in die vakantiestemming te brengen heb ik wat beelmateriaal voor je toegevoegd. Geniet!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!