Van WIJ en ZIJ naar ONS!

Door

Maarten

Datum

3 mei 2022

“Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de samenwerking tussen de medewerkers Bewonerscontact en de beheerders zo optimaal mogelijk kunnen maken, om onze bewoners zo goed mogelijk te kunnen helpen?” Van elkaar weten wat je doet is hierin heel belangrijk. Maar ook elkaar kennen en ervoor zorgen dat we elkaar weten te vinden. En dat is een uitdaging; de collega’s van Bewonerscontact werken op kantoor of thuis achter hun bureau, terwijl de beheerders meestal in de wijken te vinden zijn.

Samen met een aantal collega’s ben ik de bovenstaande vraag gaan beantwoorden. Het antwoord was uiteindelijk een programma van 3 sessies. De eerste sessie op kantoor om elkaar op een ludieke manier wat beter te leren kennen door middel van een spel: ‘Wie ben ik?’. Het ene team moest een collega omschrijven aan de hand van vragen van het andere team. Zij moesten dan raden wie de collega was. Heel grappig!

Meelopen
Tijdens de andere sessies zijn collega’s met elkaar mee gaan lopen. Collega’s van Bewonerscontact zijn met beheerders mee door de wijk gaan lopen en beheerders zijn mee gaan luisteren aan de telefoon en in de Woonwinkel. Zo konden we écht ervaren wat het werk van de ander inhoudt en hoe we elkaar daarin kunnen ondersteunen.

Een succesverhaal
Collega’s van Bewonerscontact hebben in de praktijk gezien voor hoeveel onverwachte situaties de beheerder in de wijk komt te staan waar een oplossing voor gevonden moet worden. En andersom geldt dat de beheerder gezien heeft dat collega’s van Bewonerscontact van achter het bureau snel informatie moeten kunnen zoeken en vinden in de systemen, en moeten weten waar ze met welke vraag/situatie heen moeten. En hoe belangrijk het is om het over en weer goed vast te leggen in onze systemen wanneer we afspraken hebben gemaakt met bewoners. Dit zodat collega’s van elkaar zien en weten wat er speelt op een adres. Over het algemeen kun je zeggen dat ze zich nu beter in kunnen leven in elkaars werk en beter weten wat de ander aan informatie nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen en de bewoner goed te kunnen helpen. Al met al, missie geslaagd, op naar meer!

Over Maarten

Specialist beheer bij Woonbedrijf. Ik woon samen met Lydia en onze twee kinderen Gijs en Pleun. Naast het werken bij Woonbedrijf regelmatig te vinden op de racefiets of mountainbike. Ook besteed ik mijn vrije tijd als bestuurder van een mooie sportvereniging in Eindhoven.