Woonbedrijf een beetje beter leren kennen

Door

Ischara

Datum

25 februari 2019

In mijn eerste week bij Woonbedrijf werd ik al meteen overladen met informatie, zo werd mij ook gezegd dat ik een kijkje bij heel wat andere afdelingen mocht gaan nemen. Wat bijzonder! Woonbedrijf geeft mij op deze manier de kans om het bedrijf beter te leren kennen, want als je ergens werkt (of stage loopt) moet je natuurlijk wel weten wat er gaande is in de organisatie. Ik had het nog niet eerder meegemaakt dat een bedrijf hier de kans voor geeft, en ik vond het enorm leuk. Deze week mocht ik een kijkje nemen in de Woonwinkel, bij de Klantenservice en ik mocht een ochtend mee met buurtbeheerder Johan.

De eerste dag dat ik binnenliep bij Woonbedrijf, voor mijn sollicitatiegesprek, was ik even in de war. Is dit de balie? Werken deze dames nou hier, of niet? Tijdens mijn meeloopmiddag in de Woonwinkel kwam ik erachter waarom Woonbedrijf geen ‘normale’ balie heeft. Op deze manier wordt er een open sfeer gecreëerd, waarin iedereen zich thuis voelt. De dames van de receptie heten iedereen welkom, en ze hebben mij ook warm ontvangen. Ze zorgden ervoor dat ik meteen een aantal gesprekken kon bijwonen met de klantbeheerders. Gelukkig vonden de huurders dit ook allemaal geen probleem. Het was erg interessant om onze huurders te ontmoeten!

Ook mocht ik een middag meeluisteren met Sai van de Klantenservice. Op deze manier kreeg ik een goed beeld over de vragen die gesteld worden door de huurders. Je moet van alles iets afweten, omdat er zoveel verschillende vragen gesteld worden. Dat is nog best lastig! Je bent vaak het eerste aanspreekpunt en daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat Sai het vak onder de knie heeft! Hij liet me zien hoe de klantsystemen werken, hoe hij afspraken inplant, wat hij doet wanneer er een ontevreden huurder belt en nog veel meer. Het was een leerzame middag.

En last but not least: ik mocht een ochtend mee op pad met buurtbeheerder Johan. ‘’Oh, met Johan ga je het zeker leuk hebben!’’ ‘’Ja, Johan is echt heel leuk!’’ ‘’Met Johan op pad is altijd feest.’’ Dit waren de uitspraken die ik geregeld te horen kreeg wanneer ik vertelde dat ik een ochtend met Johan ging meelopen, dat beloofde veel goeds! Ik werd meteen warm verwelkomd door onze buurtbeheerder en nadat we de sleutels van de (elektrische) fiets hadden opgehaald gingen we op weg naar de buurt waarvan Johan buurtbeheerder is: Tongelre. Super leuk natuurlijk zo’n elektrische fiets, zonder enige moeite vlieg je vooruit. Ik had hem graag mee naar huis genomen!

Als buurtbeheerder is Johan als het ware de ogen en oren van de wijk Tongelre. Hij houdt bijvoorbeeld in de gaten of alles veilig en netjes is, mensen geen rotzooi rondom hun huis achterlaten en hij gaat hier en daar op bezoek en maakt een praatje met de buurtbewoners. Tijdens mijn bezoek gingen we langs een van de schoonmakers, om hem een compliment te geven over zijn werkzaamheden. Én zijn we op bezoek gegaan bij een heel aardig stel, waar we ook nog eens koekjes en cola kregen. Maar ook bij de minder leuke dingen staat Johan klaar om te helpen. Hij geeft bijvoorbeeld ook advies of hulp wanneer er problemen zijn in de buurt. Bijna iedereen kent Johan en Johan kent bijna iedereen. Hij is een echt mensenmens en deze baan is hem op het lijf geschreven. Ik zou het hem niet nadoen!

Johan staat bekend als ‘onze vloggende buurtbeheerder’. Terwijl Johan zonder enig moeite filmpjes maakt, voel ik me nog niet helemaal thuis achter de camera. Maar het was hoe dan ook heel gezellig en ik ken Woonbedrijf al een stukje beter.

Over Ischara

In de periode van 5 februari tot en met 21 juni 2019 kan ik eindelijk mijn verkregen kennis gaan toepassen in de praktijk! Met trots kan ik zeggen dat ik de nieuwe stagiaire bij de communicatieafdeling van Woonbedrijf ben. Ik sta open voor nieuwe dingen, ben erg leergierig… iets wat perfectionistisch maar daardoor erg serieus in mijn werk! Uiteraard niet té serieus 😉

Ik ben erg benieuwd wat Woonbedrijf allemaal voor mij in petto heeft!