Zeg… luistert eens, meiske…

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült
Door

Monique

Datum

10 augustus 2012

Hoe vaak dat ik dat heb gehoord door de jaren heen dat ik bij de Klantenservice werk, kan ik niet meer op 2 handen tellen. Ik moet dan ook bijna altijd lachen, want ja… waarom zit ik aan de telefoon? Juistem, om te luisteren…

Ook leuk als de beller zegt: “kijk eens, het plafond ziet er écht niet meer mooi uit!” Nou meneer, ik heb nog steeds geen beeldtelefoon (dat denk ik dan, ik zeg het natuurlijk niet…) Of: “je zou het eens moeten ruiken, het stinkt hier een uur in de wind naar riool!” Nou mevrouw, gelukkig heb ik geen geurtelefoon (en dat zeg ik ook niet uiteraard…)

Zo kan ik nog meer voorbeelden geven, maar de allerlaatste leuke was vanmorgen nog: ‘Ik heb geen electriciteit in de slaapkamer, ik denk dat het stoplicht kapot is”. U bedoelt waarschijnlijk de stopcontacten en het licht? Mevrouw: “ohja, dat bedoel ik, ik wil te snel praten”…. Grappig!

Op internet vind je nog meer van die leuke quotes terug, deze selectie bijvoorbeeld, zinnen die allemaal afkomstig zijn uit brieven van ontevreden bewoners die door de jaren heen gestuurd werden naar het Amsterdams gemeentelijk huisvestingsbureau (en denk dan meteen even een vet Amsterdams accent erbij):

– Ik vraag u niet om een woning, want die heb ik, daarom vraag ik u om een andere woning.
– De hond blaft de hele avond door en met de kat is hetzelfde het geval.
– De drollen drijven door de gang, daar moet in gegrepen worden.
– Het vijfde kind is op komst en staat voor de deur.
– Mijn man loopt met brongieters en mijn borsten piepen ook.
– Ik ben zomers uitgeleverd aan een ijswagen en ’s winters aan de steun.
– Mijn buurman stinkt naar gas, ik denk dat hij een lek heeft. Ik eis dat ik net zo opgeschilderd word als mijn buurman.
– Die woning is veel te klein want ik krijg er ieder jaar een kind bij, meneer de burgemeester, daar moet u toch wat aan doen.
– Wilt u naar mijn bovenkamer laten kijken, die zit vol beesten.
– Mijn water loopt steeds over.
– Ik heb zo’n last van mieren in mijn fondament.
– Wilt u het zaakje van mijn buurman eens goed onderzoeken, want er zit een luchtje aan.
– Het vocht dringt door de muur van de slaapkamer van mijn schoonmoeder, die helemaal beschimmeld en verrot is.
– U kunt voelen dat mijn geval niet in orde is, doet u het eens.
– Ik wil mijn gat gedicht hebben, ik heb er last van.
– Ik ben heus niet iemand die zijn gas zomaar laat vliegen.
– Aan de ene kant ben ik in verwachting en aan de andere kant regent het in.
– Vroeger deed ik een hoop op de kachel, nu moet ik het op gas doen.

Er zijn zoveel verschillende mensen die huren bij Woonbedrijf en Vestide. Daaronder ook veel mensen die de Nederlandse taal (nog) niet goed beheersen en in gebrekkig Engels willen uitleggen wat het probleem is. Zo moet ik nog steeds denken aan de melding: “My friend has a problem with the electricity in de chicken”. En meteen er achteraan beseft die man: “Oh oh, I said chicken… tok-tok, I mean kitchen!” Nou, dan moet ik hartelijk met die man meelachen, erg grappig! En via een collega bij Vestide hoorde ik van de volgende verspreking: “I left mij key in my roommate, what can I do now?”

Heerlijk, gewoon een lekker lachmoment midden op de dag… dan is het helemaal niet erg om (weer) te horen: Zeg… luistert eens, meiske…

Medewerker Woonbedrijf Monique Tenbült

Over Monique

Vrolijk, positief, eerlijk, actief, intensief, energiek, gek op koken, lezen en wandelen. Ik hou van uitdagingen en zoek graag dingen tot op de bodem uit. Altijd in voor nieuwe dingen en soms prettig gestoord!