Een nieuwe baan, loslaten en doorgaan!

Door

Karlien

Datum

15 november 2021

Vorig jaar juni begon ik mijn nieuwe baan als Vastgoedontwikkelaar bij Woonbedrijf in een totaal verlaten kantoor. Na een kennismaking met mijn leidinggevende en het ophalen van een laptop en telefoon ging ik weer naar huis. Digitaal en op afstand leerde ik de organisatie en mijn collega’s kennen. Heel erg vreemd, een nieuwe baan starten midden in een lockdown.

In september dit jaar was er weer wat meer mogelijk en zitten we als team iedere maandag bij elkaar op kantoor. Het voelde nog wat onwennig, maar wat was het fijn om iedereen in het echt te zien! Op kantoor spreek ik mensen die ik nog nooit eerder gezien heb en het was een zoektocht om alle vergaderruimtes te vinden. Alsof ik weer een nieuwe baan had! Jammer genoeg is door de nieuwe maatregelen het contact nu weer even meer online.

De grote bouwopgave

Tijdens één van onze wekelijkse besprekingen hebben we het over een andere zoektocht, namelijk onze grote bouwopgave. Er is een woningtekort in Nederland en als Woonbedrijf willen we een mooie invulling geven aan deze grote bouwopgave. We zoeken meer en meer de samenwerking met aannemers die ook voor ons kunnen ontwikkelen.

Aan het einde van de middag fietste ik daarvoor naar BAM wonen om het Woonst* concept te bespreken. Ik kende mijn gesprekspartners Mart en Briegit alleen maar via Teams, dus we vonden het tijd om elkaar eens in het echt te zien. Samen namen we enkele documenten door en zetten een planning op voor de komende periode. Ik betrap mezelf erop dat ik veel taken naar mezelf trek. Vanochtend hebben we juist in het team besproken dat we taken meer weg moeten zetten. “Loslaten!”’, roep ik hardop! Mart en Briegit kijken me vragend aan. “Ja, de volgende keer dat ik werk van jullie naar me toe trek, mogen jullie me aanspreken hoor!”

De markt moet meer aan zet. Maar tegelijkertijd wil je ook dat je werk leuk, interessant en uitdagend genoeg blijft. Een zoektocht waar we als team, en ik, stap voor stap onze weg in vinden.

*lees meer: Gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven en corporaties slaan handen ineen om woningnood te verminderen (woonbedrijf.com)

Over Karlien

Vastgoedontwikkelaar bij Woonbedrijf. Moeder van Diego en getrouwd met Gerardo. Wonend net over de grens van Eindhoven, in Aalst-Waalre. Koppig en flexibel tegelijkertijd. Overdag bezig met nieuwbouwprojecten, ’s avonds aan het schilderen in een klushuis.