Feestflat

Secretaris Wilbert van Bakel
Door

Wilbert

Datum

2 juli 2013

Vijf jaar geleden stonden er uitgebreide stukken in het Eindhovens Dagblad over een feestflat in Woensel Noord. Door a-sociaal gedrag van (een deel van) de bewoners was er veel overlast in de flat en de directe omgeving. Zo werd het vuilnis van het balcon naar beneden gegooid, was er veel overlast van harde muziek en zijn op een bepaald moment de inpandige vuilcontainers in brand gestoken. Kortom de hoogste tijd om in te grijpen. Een aantal collega’s van Woonbedrijf zijn vervolgens aan de slag gegaan om de leefbaarheid in de flat en de omgeving weer op peil te brengen.

De aanpak was basaal en doeltreffend. Door het aanspreken van de veroorzakers van de overlast en met hen het gesprek aan te gaan, door zichtbaar en regelmatig (de buurtbeheerder iedere dag!) in de flat aanwezig te zijn, is er stapje voor stapje gewerkt aan het bestrijden van de overlast. Door de bewoners verantwoordelijkheid te geven en te betrekken bij de aanpak is er een duurzaam resultaat behaald.

Met recht zijn de betrokken collega’s trots op waar we nu staan. Nadat de overlast is teruggedrongen, is samen met de bewoners gekeken naar het onderhoud van de flat. En het resultaat mag er zijn. Het is weer een feestflat geworden, maar nu omdat het een feest is om in te wonen.

Voor mij is de aanpak in de feestflat een mooi voorbeeld van de meerwaarde van ons werk. Niet door grootse en meeslepende projecten, maar door in ons dagelijks werk die zaken op te pakken die van belang zijn voor prettig wonen, in een goede woning, in een fijne buurt. Dit maakt Woonbedrijf voor mij een betekenisvolle plek om te werken.

Secretaris Wilbert van Bakel

Over Wilbert

Maatschappelijk betrokken, werken vanuit een brede visie aan de vraagstukken van vandaag, met een passie voor wonen, wielerliefhebber en voetbalcoach, motto: Eindhoven de gekste (en de mooiste, de leukste, de beste.....)