Mijn dagen zijn nooit hetzelfde

Door

Maarten

Datum

2 december 2021

Tjee… een blog… over mijn werk bij Woonbedrijf. Wat vindt een ander leuk om te lezen? En wat vind ik leuk om te delen? Goede vragen waar je over na gaat denken als je wordt uitgenodigd om een blog te schrijven.

3 jaar terug
1 januari 2019 was mijn eerste dag bij Woonbedrijf. Toen nog als gebiedsbeheerder. Al een jaar later kreeg ik de kans om na de organisatieverandering van Woonbedrijf te starten in een nieuwe functie: specialist beheer. Voor mij nieuw, maar ook voor Woonbedrijf. Ik kreeg de vrijheid om die functie naar eigen inzicht in te richten. Nu, 2 jaar later, is een duidelijke lijn zichtbaar in de werkzaamheden die ik uitvoer als specialist beheer. Want het draait vaak om één vraag: ‘Wat kunnen we verbeteren voor onze bewoners?’ Of nee, dan zijn het eigenlijk toch 2 vragen, want ‘Wat kunnen we verbeteren voor onze collega’s?’ is óók belangrijk. Een voorbeeld daarvan is ervoor zorgen dat de beheerders in onze wijken de bewoners beter van dienst kunnen zijn.

Zo kunnen zij sinds kort rechtstreeks op hun telefoon of tablet de bouwservice of de aannemer aansturen om zaken direct op te laten lossen. Denk aan zaken als vervuiling, of iets gevaarlijks als een loshangende tak of een deur die niet sluit. Samen met collega’s van andere afdelingen zorgen dat dit wordt geregeld is leuk. Met name als je ziet dat collega’s en bewoners er enorm veel profijt van hebben.

Meer dan mijn eigen afdeling
Met deze doelen in het achterhoofd werk ik aan grote en minder grote projecten die vaak niet alleen mijn ’eigen’ afdeling raken. Vaak raken ze heel Woonbedrijf en leveren ze ook verbeteringen op voor onze bewoners. Omdat er veel te doen is, zijn mijn dagen nooit hetzelfde en heel afwisselend. Zo kan ik mijn dag beginnen met een overleg met een van onze collega-corporaties in de regio. Bijvoorbeeld over hoe we ervoor kunnen zorgen dat bewoners die afhankelijk zijn van zorg, goed bereikbaar zijn voor hulpdiensten en zorgverleners. Soms fiets ik ’s middags door de wijk met een beheerder om nu eindelijk ‘die problemen met de poorten in de achterpaden eens op te lossen’ en sluit ik mijn dag af met een overleg met collega’s van verschillende afdelingen. Dit overleg ging er over om te kijken wat we kunnen verbeteren in onze processen voor een bewoner die gaat verhuizen. Ondertussen gaat regelmatig de telefoon en beantwoord ik veel praktische en inhoudelijke vragen over projecten waar ik mee bezig ben, of wil een collega gewoon even sparren. En het mooie is; de volgende dag ziet er weer heel anders uit! Daar neem ik je de volgende keer in mee.

Over Maarten

Specialist beheer bij Woonbedrijf. Ik woon samen met Lydia en onze twee kinderen Gijs en Pleun. Naast het werken bij Woonbedrijf regelmatig te vinden op de racefiets of mountainbike. Ook besteed ik mijn vrije tijd als bestuurder van een mooie sportvereniging in Eindhoven.