Profile Dynamics; zeg maar dag tegen de wereldproblematiek!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen
Door

Hanneke

Datum

20 november 2014

Bij Woonbedrijf worden mensen en afdelingen geanalyseerd –is dat de juiste benaming?- door middel van een zogenaamde Profile Dynamics vragenlijst. Dit klinkt misschien een beetje onaardig, alsof er collega’s in hokjes worden geduwd, maar zo is het toch echt niet. Profile Dynamics is een manier om jezelf beter te leren begrijpen, maar vooral ook je collega’ s. Want we willen allemaal –met elkaar- het gewenste resultaat behalen, nietwaar?

Afgelopen week had ik samen met mijn afdeling een presentatie en uitleg van onze profielen. Een tijdje daarvoor kreeg ik een mailtje toegestuurd met de link naar de site van Profile Dynamics. In quarantaine vulde ik alle vragen naar waarheid in et voilà mijn profiel was geboren. In 7 kleuren weliswaar.

U mag best weten, ik ben zo groen als gras. Niet vreemd in een assistente functie. Groen staat voor samenwerken en iedereen tevreden willen stellen. Maar ook geel kwam aan bod, mijn analytisch denkvermogen. Het creatieve brein. Ja mensen, zo kom je nog eens wat over jezelf te weten. Rood, blauw, turquoise, paars en oranje kwamen ook om de hoek kijken. Van dominant tot resultaatgericht en van zweverig tot traditiegetrouw. Van energiebalans tot aan energielek. Het klopte als een bus en gaf mij direct inzicht in het feit waarom ik ooit na 5 weken gillend weg liep bij een bank, maar ook waarom ik letterlijk blij word van dienstverlenende functies. Hadden ze deze test niet op de middelbare school kunnen afnemen? Dat was wat makkelijker geweest in mijn studiekeuze destijds.

Enfin, een heel verhaal. Het gaat er uiteindelijk om dat je leert om jezelf te begrijpen en zo ook de ander. Waarom je juist met die persoon botst op een bepaald vlak en hoe je dat kunt omzetten naar een samenwerking die wel zijn vruchten afwerpt. Vraag nooit (!) aan een persoon met een groot energielek op rood dat hij of zij iets móet doen. Dan kun je of een blauw oog verwachten of een ‘NEE’. Ik hoop het laatste. Dat werkt dus averechts, mocht dat nog niet helemaal duidelijk zijn… Om je resultaat te behalen kun je beter een passend jasje aantrekken. Hoe leervol is dat? Ik stel voor dat ieder inwoner van Nederland een Profile Dynamics profiel aan laat maken en zijn of haar primaire kleuren als button op de borst speld. Zo… weg met de wereldproblematiek en hello world peace!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!