Sinterklaas, wie kent hem niet?

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen
Door

Hanneke

Datum

1 december 2016

Tags

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de goedheiligman is alweer een tijdje in het land. Sinterklaas, wie kent hem niet? Thuis eet ik mij rond aan pepernoten en chocolademunten (vrijwel zonder cacao, dat terzijde). Denk je op het werk het eetfestijn te ontvluchten, dan heb je het binnen Woonbedrijf goed mis!

Op de derde etage van ons pand vullen collega’s uit goede bedoelingen de snoeppotten in de gezamenlijke pantry met lekkernij. Standaard staan er 3 snoeppotten die het hele jaar door gevuld worden door verschillende afdelingen. Met Sinterklaas puilen deze uit met pepernoten, gesuikerde spekjes (guilty pleasure) en schuimpjes. Binnen no-time kun je alleen de kruimels nog tellen. Voor de afwisseling ligt er soms een aangesneden banketstaaf, maar dan moet je er op tijd bij zijn anders zie je alleen de vetplek nog waar deze ooit lag. Je begrijpt dat we tegen de tijd van het nieuwe jaar uit onze broek scheuren door alle collega ‘feeders’. Gelukkig biedt Woonbedrijf diverse vitaliteitsactiviteiten aan om die pepernoten en schuimpjes weer kwijt te raken, godzijdank!

Jaarlijks organiseert de Personeelsvereniging van Woonbedrijf voor haar medewerkers met kinderen in bepaalde leeftijdscategorieën de Sinterklaasviering. Op een externe locatie verschijnt Sinterklaas met een stel Pieten die – gezien het stuitergehalte- minstens al een kilootje pepernoten achter de kiezen hebben. De kinderen vinden dit fantastisch en na twee stressvolle uren (voor de kinderen en ouders) komt de verlichting in de vorm van een hand of ‘boks’ van Sinterklaas, een mandarijn en natuurlijk het langverwachte cadeau. Als afsluiter mag er een broodje en drankje gehaald worden en als klapper op de vuurpijl een snoepzak mee naar huis. Ik kan je vertellen dat mijn zoontje aan het einde van de dag compleet gesloopt was door de geweldige, maar stressvolle ochtend. Gelukkig heb ik thuis na de Sinterklaasviering de voorraad pepernoten en lekkernij ook weer verdubbeld. Zoals ik al zei, lang leve het vitaliteitsprogramma.

Kortom, Sinterklaas leeft. Ook binnen Woonbedrijf. Het is leuk de verhalen te horen van collega’s over hun kinderen. Hoe de wallen weggepoetst worden met concealer (voor de dames onder ons), aangezien de kinderen voor 5:30 bij hun schoen staan. Herkenbaar is het juiste woord. Ik spreek uit ervaring, mijn zoon heeft het record om voor 4:00 naast mijn bed te staan, aagezien hij de spanning niet meer aan kon of er nou wel of niet iets in zijn schoen zou zitten.

Het is leuk om collega’s te zien bij de Sinterklaasviering met hun kroost. Om elkaar eens te zien buiten de muren van Woonbedrijf en in een compleet andere setting. Ja, Sinterklaas is leuk, maar ik kan je wel vertellen dat ik er ook naar uit kijk als onze goedheiligman op 6 december zijn stoomboot pakt en bijna een heel jaar weer in de Spaanse zon zit. Als alle extra kilo’s er net af zijn, beginnen we gewoon weer opniew. Dag Sinterklaasje, dààhàààg!

Medewerker Woonbedrijf Hanneke van den Broek - Vermeulen

Over Hanneke

In mijn functie als projectassistent binnen de afdeling Vastgoed zit ik op de ideale plaats om alle dagelijkse bezigheden te overzien. Hoe is de sfeer onderling en wat houdt mijzelf en mijn collega's bezig? In mijn blog neem ik je mee de werkvloer op van Woonbedrijf om zo eens een kijkje in de keuken te nemen van deze bruisende organisatie!